Cautare
, Contributor

Tech |
|

Fortinet: Rețeaua wireless este cel mai vulnerabil punct al infrastructurii IT a unei companii

Aproape jumătate dintre cei care iau deciziile în cadrul departamentelor IT ale companiilor (ITDM) (49%) au clasat rețelele wireless ca fiind cele mai expuse din punct de vedere a securității, în timp ce 29% dintre respondenți consideră rețeaua centrala ca fiind un punct vulnerabil, arată un studiu realizat de Fortinet.
wireless network

Securizarea insuficientă a rețelei wireless este una dintre preocupările a 92% dintre CIO intevievați; acesta nefiind deloc un fapt surprinzător mai ales pentru că o treime dintre rețelele wireless create pentru angajați nu au nici macar autentificare ca măsura de securitate de bază, mai arată studiul citat.

Aproape jumătate dintre managerii departamentelor IT (48%) consideră că pierderea datelor importante pentru companii sau clienți este cel mai mare risc la care este expusă compania utilizând o rețea wireless nesecurizată, potrivit Fortinet.

Circa 72% dintre ei au ales o platformă cloud pentru a administra rețeaua wireless, iar 88% au încredere în acestă abordare pentru implementarile infrastructurilor wireless viitoare. Aproximativ 43% dintre cei chestionați oferă acces vizitatorilor la rețeaua wireless a companiei, iar 13% dintre companii oferă acest acces fără nicio măsură de control.

În plus, 37% dintre respondenți au recunoscut că nu au implementate nici macar cele mai simple metode de securizare prin autentificare. Un număr semnificativ de companii (39%) trec cu vederea funcționalitatile de firewall și anti-virus când vine vorba de rețelele wireless. Când au fost întrebați despre măsurile pe care le vor aplica în viitor asupra rețelelor wireless, majoritatea respondenților au răspuns că se vor concentra pe cele mai cunoscute functionalitati – firewall și autentificare, în timp ce doar 23% consideră că este important să prioritizeze implementarea tehnologiilor complementare – IPS, anti-virus, control al aplicațiilor și filtrare URL – pentru protecție împotriva unui spectru larg de amenințări cibernetice.

Când au fost întrebați care este zona cea mai afectată de securizarea insuficientă a rețelelor wireless, pierderea datelor importante pentru companie precum si datele despre clienți a fost în topul a peste 48% dintre respondenți. A doua vulnerabilitate in top, spionajul industrial, a fost desemnata de 22% dintre reponsabili de departamentele IT, urmată fiind de nealinierea la normele industriei (13%), întreruperea serviciilor și prejudiciile aduse imaginii companiei (9%).

Aproape jumătate (43%) dintre respondenți oferă acces la rețeaua de wireless a companiei, în timp ce 13% dintre organizații fac asta fără nici o formă de control. Cea mai frecvent folosită metodă de acces pentru vizitatori este utilizarea unui username și a unei parole temporare(46%), inainte de folosirea unui captive portal cu credentiale (36%), mai arată studiul realizat de Fortinet.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii