FacebookTwitterLinkedIn

Consorțiul de investitori imobiliari Forte Partners anunță începerea lucrărilor de construcție la proiectul imobiliar The Bridge din zona podului Basarb, investiția pentru prima fază a complexului de birouri ridicându-se la 60 de milioane de euro. ”Deocamdată lucrăm din equity propriu, este vorba despre 30% din investiție. Estimăm să contractăm o finanțare bancară în vara acestui an”, spune Geo Mărgescu, fondator & CEO, Forte Partners.

Zona Centru-Vest, cel mai fierbinte punct al dezvoltării segmentului office

Parcul de afaceri va fi ridicat pe Șoseaua Orhideelor, pe terenul fostei fabrici de pâine Spicul, în două faze. Prima din ele constă într-o clădire cu două subsoluri, parter și 10 etaje, cu suprafață brută închiriabilă de 36.189 de metri pătrați. Structura primei faze urmează a fi finalizată până în iarna acestui an, în timp ce întreaga clădire va fi livrată în septembrie 2017. Lucrările la a doua fază, în suprafață de 21.000 de metri pătrați, vor începe ”în curând”, în funcție de stadiul de închiriere al primei faze. ”Momentan, nu avem semnat niciun contract de închiriere, însă suntem în discuții avansate cu șase chiriași mari”, explică Geo Mărgescu.

IT&C-ul a generat cea mai mare creștere pe segmentul office din București

Antrepreprenorul general încă nu a fost selectat, urmând ca acesta să fie desemnat în următoarele opt săptămâni. În prezent, lucrările incipiente (infrastructură) sunt executate de o companie din grupul Vinci.
Denumirea parcului office, The Bridge, are legătură cu podul Basarab, despre care Geo Mărgescu spune că ”a deschis o nouă zonă a pieței imobiliare românești”.

Printre atuurile ansamblului se numără, potrivit lui Geo Mărgescu, suprafața de până la 3.500 de metri pătrați pe etaj, ceea ce oferă companiilor chiriașe posibilitatea ”extinderii pe orizontală”, costul per angajat și suprafața de 6,5 metri pătrați ce revine fiecărui angajat.

The Bridge este proiectat luând în calcul ultimele tendințe la nivel mondial în materie de clădiri verzi, viitorul centru de afaceri urmând să fie certificat LEED GOLD, potrivit reprezentanților dezvoltatorului. Firma care semnează arhitectura proiectului și care se ocupă de certificarea LEED este Epstein.
Forte Partners este un grup de investitori cu o vastă experiență în mediul de afaceri local, printre acționari numărându-se familia Jabra, Ionuț Dumitrescu și Geo Mărgescu. În portofoliul Forte Partners se regăsesc proiectele de birouri Ștefan cel Mare și The Bridge, precum și terenuri pentru proiecte viitoare în zone ca Barbu Văcărescu şi pasajul Basarab.