Cautare
, Contributor

Redactor

Auto |
|

Ford vrea să disponibilizeze 680 de angajați de la fabrica din Craiova

Constructorul american de automobile Ford vrea să renunțe la 680 de angajați de la fabrica din Craiova și va lansa, în acest sens, un program de încetare voluntară a contractelor, potrivit Mediafax.
fabrica masini

Reprezentanții companiei au motivat decizia afirmând că, de vreme ce piața auto europeană este la un nivel scăzut, uzina din Craiova a fost nevoită să își întrerupă activitatea pentru mai multe zile, atât în secția de producție motoare cât și în cea de asamblare vehicule. Prin urmare „pentru a asigura competitivitatea uzinei din Craiova şi pentru a avea control asupra costurilor operaţionale, este necesară luarea de măsuri suplimentare pentru a ajusta volumele de producţie la cererea actuala a pieţei. Acest lucru necesită şi o reducere a forţei de muncă”, a declarant, pentru Mediafax, Ana-Maria Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România.

În cazul în care numărul vizat nu va fi completat prin cereri voluntare, conducerea companiei susține că se vor lua măsuri de concediere a personalului, astfel încât din cei 3200 de angajați să rămână numai circa 2500 de persoane.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii