FacebookTwitterLinkedIn

Producția va înceta imediat la uzinele Ford din Camaçari și Taubaté, producția de piese continuând timp de câteva luni pentru a sprijini stocurile pentru vânzările după vânzare. Fabrica Troller din Belo Horizonte, Brazilia, va continua să funcționeze până în al patrulea trimestru, transmite Reuters.

Oficialii Ford au declarat că acțiunea face parte din restructurarea globală evaluată la 11 miliarde de dolari prognozată anterior de producătorul auto din SUA.

Închiderile uzinei afectează aproximativ 5.000 de angajați, mai ales în Brazilia, potrivit purtătorului de cuvânt al Ford, T.R. Reid.

Vânzările de vehicule din industrie au scăzut cu 26% în Brazilia anul trecut și nu se așteaptă să revină la nivelurile din 2019 până în 2023.

“Știm că acestea sunt acțiuni foarte dificile, dar necesare, pentru a crea o afacere sănătoasă și durabilă”, a declarat Jim Farley, director executiv al Ford.

Ford, care operează în Brazilia de mai bine de un secol, a început discuții cu sindicatele despre disponibilizări.

„Această lovitură foarte dură ne-a luat prin surprindere. Nu ne-am imaginat niciodată că Ford își poate închide fabricile din Brazilia”, a declarat liderul sindical Julio Bonfim într-un mesaj video către muncitori.

Ministerul Economiei din Brazilia și-a exprimat regretul privind decizia companiei de a pune capăt producției din țară.

Ford păstrează o fabrică în Argentina și alta în Uruguay.