FacebookTwitterLinkedIn

Pe fondul creșterii cererii de cipuri în timpul crizei, cele trei companii au rămas ultimii producători afectați de lipsa acestor componente, transmite Reuters.

Producătorii de automobile se confruntă cu o lipsa globală de cipuri, deoarece cererea consumatorilor a revenit din cauza pandemiei coronavirusului.

Producătorul american de autovehicule Ford a declarat că va opri producţia la fabrica de asamblare din Louisville, Kentucky, care construieşte SUV-urile Ford Escape şi Lincoln Corsair.

Toyota va reduce producţia de camionete de dimensiuni mari Tundra la uzina din San Antonio, Texas.

Nissan a declarat că intenţionează să reducă producţia Note, o mașină electrică hibridă, la uzina Oppama din prefectura Kanagawa, Japonia, dar nu a oferit detalii cu privire la dimensiunea reducerii producţiei.

Potrivit ziarului Nikkei, Nissan îşi va reduce, în ianuarie, producţia de vehicule Note la uzina Oppama la aproximativ 5.000 de unităţi, de la cele 15.000 de unităţi planificate iniţial.

Un deficit global de semiconductori a afectat achiziţia de piese din sectorul auto. Ca urmare a acestui deficit, fabrica Oppama din Japonia va ajusta volumul în ianuarie, reducând producţia Nissan NOTE ”, a anunţat Nissan într-un comunicat.

Grupul german Volkswagen a anunţat luna trecută că se confruntă cu o penurie în aprovizionarea cu semiconductori şi că va ajusta producţia la uzinele din China, America de Nord şi Europa.

Honda a început, de asemenea, ”să vadă un anumit impact asupra aprovizionării cu piese”, a spus un purtător de cuvânt al companiei. El a adăugat că compania examinează ajustările producţiei pentru fiecare model de mașină.

Honda îşi va micşora mai întâi producţia cu aproximativ 4.000 de unităţi în această lună, afectând în principal modelul subcompact Fit, fabricat la o uzină din oraşul Suzuka din prefectura Mie, a relatat, vineri, ziarul Nikkei.