Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Ford și Redwood Materials formează un lanț de aprovizionare circular pentru bateriile vehiculelor electrice

Ford Motor Co și startup-ul Redwood Materials au declarat miercuri că fac un parteneriat pentru a forma un lanț de aprovizionare circular pentru bateriile vehiculelor electrice, de la materii prime și până la reciclare.
rabla plus masini electrice

Scopul este de a reduce costul vehiculelor electrice prin reducerea dependenței de materialele importate, reducând în același timp impactul asupra mediului din exploatarea și rafinarea materialelor pentru baterii. Ford și Redwood vor colabora îndeaproape cu producătorul coreean de baterii SK Innovation, care are un joint-venture cu Ford numit BlueOvalSK pentru a produce celule de baterii în Statele Unite, a declarat Lisa Drake, director executiv în cadrul Ford, transmite Reuters.

Gestionarea ciclului de viață al bateriilor pentru vehiculele electrice capătă o tot mai mare importanță în ultima vreme pentru producătorii de baterii.

Ford anunţa recent o majorare a investiţiilor în vehicule electrice şi autonome de până la 29 miliarde de dolari, în ciuda pierderilor raportate anul trecut de 1,3 miliarde de dolari.

De asemenea, producătorul auto va investi 22 de miliarde de dolari în procesul de electrificare al gamei sale de autovehicule până în 2025 și încă 7 miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiilor pentru vehicule autonome.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii