FacebookTwitterLinkedIn

Oficialii GM au explicat într-un comunicat de presă că folosirea de către Ford a denumirii BlueCruise a încălcat marca Super Cruise a GM, precum şi marca Cruise, notează news.ro.

„În timp ce GM spera să rezolve problema de încălcare a mărcii comerciale cu Ford pe cale amiabilă, nu ne-a rămas decât să ne apărăm energic brandurile şi să protejăm capitalul pe care produsele şi tehnologia noastră le-au câştigat pe parcursul mai multor ani pe piaţă”, au subliniat reprezentanții GM în comunicatul remis publicității.

În procesul intentat vineri, GM a afirmat că producătorii de automobile au purtat „discuţii prelungite” în această privinţă, dar nu au reuşit să rezolve disputa.

GM reclamă încălcarea mărcii comerciale şi concurenţa neloială în proces. În acest context, producătorul auto nr.1 din SUA a solicitat instanţei un ordin de interzicere  a folosirii numelui BlueCruise de către Ford şi daune nespecificate.

De cealaltă parte, reprezentanții Ford au numit procesul, intentat în faţa instanţei federale din California, ca fiind „lipsit de merit şi frivol”.

„Conducătorii auto au înţeles de zeci de ani ce este controlul vitezei de croazieră, fiecare producător de automobile îl oferă, iar ”Cruise” (croazieră) este o prescurtare obişnuită pentru această capacitate. De aceea, BlueCruise a fost ales ca denumire pentru evoluţia viitoare a Blue Oval a sistemului de control al vitezei de croazieră adaptiv inteligent de la Ford.”

În 2012, GM anunța că va utiliza numele Super Cruise pentru tehnologia de asistenţă a conducerii hands-free. Ford a anunţat că va folosi numele BlueCruise pentru tehnologia sa de conducere hands-free în aprilie a acestui an.