Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Auto |
|

Ford închide anumite operațiuni în Brazilia și Argentina

Divizia de servicii financiare Ford Credit va înceta operațiunile în Argentina și Brazilia, după ce anterior producătorul auto a decis să-şi închidă fabrica din Brazilia.
Aachen,,Germany,April,,2017:,Ford,Logo,On,A,Company,Building.

Ford Credit a înregistrat pierderi de până la 375 de milioane de dolari în Brazilia și Argentina, cea mai mare parte a acestora din cauza evoluțiilor cursului de schimb, transmite Reuters. Toate acestea se vor regăsi în raportările financiare din 2021, chiar dacă momentul exact al încetării activității în aceste țări nu a fost precizat.

La începutul acestui an, Ford a anunţat închiderea celor trei unităţi din Brazilia, înregistrând pierderi înainte de taxe de aproximativ 4,1 miliarde de dolari. Conform calculelor Reuters, Ford a cheltuit aproape 12 miliarde de dolari în statul din America Latină.

Oficialii Ford susţin că închiderea uzinelor din Brazilia face parte din strategia companiei de a ajunge la o marjă operaţională globală de 8%. Ford, care operează în Brazilia de peste un secol, a început discuţiile cu sindicatele şi alte părţi cu privire la concedieri.

Încetarea producţiei în Brazilia reprezintă o nouă retragere a Ford de pe o piaţă emergentă, după ce recent grupul american a pus capăt unui joint venture cu grupul Mahindra and Mahindra Ltd. din India.

Ca urmare a închiderii uzinelor din Brazilia, Ford va înceta să vândă modele EcoSport SUV, Ka subcompact şi T4 SUV în America de Sud.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii