FacebookTwitterLinkedIn

Ford Motor Co a declarat joi că noul său Mustang Mach-E care va fi lansat în 2021 va fi o mașină complet autonomă. Lansarea unui astfel de automobil de către Ford vine la șase ani după ce Tesla și-a lansat deja propriile mașini autonome. De asemenea, cu patru ani în urmă, General Motors Co introdusese sisteme similare pentru automobilele sale, informează Reuters.

Sistemul dezvoltat de Ford se numește Active Drive Assist și va fi implementat pe mai multe dintre modele sale. Gigantul auto a declarat că în SUA cumpărătorii pot comanda noul Mustang Mach-E începând din toamnă cu pachetul hardware Active Driver Assist ce presupune senzori radar suplimentari și o cameră orientată către șofer. Noul software nu va fi gata până în toamna anului 2021.

De cealaltă parte, Tesla a introdus primul său software de asistență semi-automatizat numit Autopilot încă din 2015. Doi ani mai târziu, în 2017, General Motors i-a urmat exemplul lansând o caracteristică semi-automată similară numită Super Cruise care a fost implementantă pe un Cadillac CT6.

Tesla a revizuit și actualizat constant software-ul său Autopilot, iar în prezent compania oferă această caracteristică pe întreaga sa gamă de patru modele. Mai mult decât atât, General Motors dorește să extindă implementarea Super Cruise pentru mai multe modele Cadillac, iar în următorii trei ani va oferi o versiune îmbunătățită pentru alte mărci ale sale.