FacebookTwitterLinkedIn

66% dintre companiile de IT&C preferă sedii în clădiri independente, care nu fac parte din parcuri de business, situate în partea de centru-nord a Bucureștiului, în sectorul 1, arată datele unui studiu efectuat de compania de consultanță imobiliară CBRE.

Astfel, zonele fierbinți din punct de vedere al localizării  companiilor de IT&C sunt în partea de centru – nord a orașului, unde sunt și cele mai ridicate prețuri de închiriere, dar și numeroase avantaje: CBD (Piața Victoriei – Piața Charles de Gaulle), zona de nord și polul Calea Floreasca – Bulevardul BarbuVăcărescu. Potrivit studiului, 30% dintre specialiștii IT&C din companiile analizate lucrează în zona de nord.  Cele mai multe companii de IT&C au optat pentru zona de centru – nord, datorită multiplelor mijloace de transport în comun care asigură legătura cu tot orașul, a accesului ușor către Aeroportul Internațional Henry Coandă și a multitudinii de restaurante, bănci, sedii ale autorităților centrale, existente în zonă.

________________________________________________________________________________

Reff & Asociații, societatea de avocați reprezentând rețeaua globală Deloitte Legal în România, a asigurat servicii complete de asistență juridică pentru NEPI Rockcastle și pentru grupul de firme al antreprenorului Ovidiu Șandor, în tranzacția de vânzare a proiectului The Office din Cluj-Napoca către Dedeman, cea mai importantă tranzacție de clădiri de birouri a acestui an.

Recent, cel mai important pol de business din Cluj-Napoca a intrat în portofoliul fraților Pavăl, după anunțarea oficială a semnării contractului dintre cele două părți. Valoarea tranzacției nu a fost comunicată, însă, potrivit estimărilor, aceasta ar depăși 100 de milioane de euro.

________________________________________________________________________

RE/MAX România estimează că piața de consultanță imobiliară din România a ajuns la o valoare de circa 80 de milioane de euro. Totodată, având în vedere ascensiunea cifrelor din industrie la nivel european, care influențează și trendurile locale, alături de semnalele de creștere înregistrate constant în ultimii ani, specialiștii RE/MAX estimează că acest segment are un potențial de dublare a valorii în aproximativ 5 ani.

________________________________________________________________________

Deloitte România anunță că și-a mutat birourile în clădirea The Mark, dezvoltată de S Immo, aceasta fiind situată în vecinătatea Pieței Victoriei, la intersecția străzilor Buzești și Calea Griviței. Astfel, aproximativ 700 de angajați ocupă ultimele opt etaje ale turnului The Mark închiriate de Deloitte România, însumând peste 8.500 de metri pătrați.

________________________________________________________________________

Numărul operatorilor de spații flexibile de lucru din Europa a crescut cu 135% în ultimii patru ani, iar numărul centrelor de astfel de spații a crescut cu 205%, arată datele unui raport al companiei de consultanță imobiliară Colliers International.

Potrivit raportului Colliers International- Flexible Workspace Outlook Report 2019-, segmentul spațiilor flexibile de lucru s-a dezvoltat într-un ritm alert în ultimii ani, însă doar o mică parte din stocul de birouri din Europa este ocupat de spații flexibile de lucru, astfel că există loc de creștere pentru segmentul spațiilor de lucru în regiune. În București, cererea pentru astfel de spații ar putea veni din partea companiilor care doresc să ofere angajaților posibilitatea de a lucra din alte zone ale orașului.

Citește și Forbes Best Office Hubs 2019

________________________________________________________________________

CTP, cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale şi logistice din România, urmează să dea în folosinţă primul depozit de clasă A din proiectul CTPark Sibiu II, care presupune o investiţie totală de 23 milioane euro şi care va avea o suprafaţă de 9 hectare.

________________________________________________________________________
Guvernul a adoptat o hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea şi restaurarea cazinoului din Constanţa, a anunţat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nelu Barbu. Valoarea proiectului este de aproximativ 112 milioane lei, iar termenul de execuţie este de 30 luni, relatează ZF.