Cautare
, Forbes Staff

Imobiliare |
|

#ForbesRealEstate: Weekly Briefing, 4 aprilie

AFI Europe Romania a anunțat că va demara în scurt timp lucrările la faza a doua a proiectului AFI Tech Park Business Campus, cel mai nou complex de birouri al dezvoltatorului, situat în proximitatea Palatului Parlamentului.

Prima fază a proiectului, AFI Tech Park 1 (o clădire P+8 de birouri Clasa A, cu o suprafață totală închiriabilă de 22.000 mp), a fost finalizată în trimestrul trei al anului trecut. În prezent, peste 80% din clădire este deja închiriată.

„Următoarea fază a proiectului va cuprinde o clădire de 8 etaje, la aceleași standarde înalte cu care ne-am obișnuit deja chiriașii. Lucrările vor începe în următoarele luni și vor fi finalizate, cel mai probabil, la sfârșitul anului viitor. Valoarea estimată a investiției în AFI Tech Park 2 se ridică la 37 de milioane de euro”, a precizat Doron Klein, CEO AFI Europe Romania.

________________________________________________________________________

Grupul ungar Futureal, prin divizia locală Cordia România, îşi consolidează prezenţa pe piaţa rezidenţială locală prin achiziţia a patru loturi de teren amplasate în nordul Capitalei, pe care vor fi dezvoltate proiecte imobiliare destinate segmentelor medium şi medium-high, valoarea investiţiilor ridicându-se la 100 milioane de euro, potrivit ZF.

„Investiţiile totale în dezvoltarea celor patru terenuri se ridică la aproximativ 100 de milioane de euro”, a precizat Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România.

________________________________________________________________________

NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor imobiliar din România după valoarea activelor din portofoliu, a primit oferte de cumpărare a celor cinci proiecte de birouri pe care compania le are în București, Cluj-Napoca și Timișoara, pe care trebuie să le trieze săptămâna viitoare, cea mai avansată tranzacție implicând proiectul The Office din Cluj-Napoca, evaluat la peste 120 milioane euro și ofertat de proprietarii Dedeman și de Ion Țiriac, realatează Profit.ro.

________________________________________________________________________

Compania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox a fost desemnată să administreze clădirea de birouri Ethos House, situată ȋn zona Floreasca din Capitală. Este a doua clădire preluată de firma de C&W Echinox în 2019, după One Victoriei Center.

Contractul include gestionarea activităţilor de zi cu zi din clădire, managementul relaţiei cu chiriaşii, supervizarea operaţională, servicii financiare şi raportare către proprietar

Ethos House are o suprafaţă ȋnchiriabilă de circa 8.000 de metri pătraţi distribuiţi pe parter şi şapte etaje supraterane.

________________________________________________________________________

Niro Investment Group, unul dintre cele mai mari grupuri de afaceri din România cu experienţă în domeniul investiţiilor imobiliare, a inaugurat oficial lucrările de construcţie pentru noul proiect hotelier situat în București, Bulevardul Expoziției.

Cu o investiție estimată la 60 de milioane de euro, hotelul urmează a fi deschis în 2021 și va avea o suprafață totală construită de aproximativ 30.000 m2, fiind destinat oamenilor de afaceri și turiștilor.

________________________________________________________________________

Vasile Building & Investment (VBI), companie prezentă în industrie din anul 2011,  construiește Vulturilor Residence, un imobil Eco, amplasat între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, în București.

Valoare de piață a construcției este estimată la 4 milioane de euro.

Aceasta este prima decizie a dezvoltatorului de a investi într-un ansamblu de locuințe situat în centrul capitalei, după ce anterior a construit și vândut integral peste 450 de apartamente în 13 proiecte rezidențiale, în zonele Titan și 1 Decembrie.

ForbesMoney: Weekly Briefing

ForbesEnergy: Weekly Briefing

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii