Cautare
, Forbes Staff

Imobiliare |
|

#ForbesRealEstate: Weekly Briefing, 27 iunie

La nivelul anului 2018, România s-a aflat pe poziția a cincea la nivel european în ceea ce priveşte livrările de spaţii comerciale în cadrul parcurilor de retail, fiind depăşită în această ierarhie doar de Franţa, Spania, Marea Britanie şi Italia, arată datele unui raport realizat de copmpania de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield.

Potrivit raportului, în 2018, în România au fost livrate parcuri de retail cu o suprafaţă de 76.000 de metri pătraţi, reprezentând 73% din noua ofertă de spaţii comerciale moderne date în folosinţă. Stocul de parcuri de retail de pe piaţa locală se ridică la circa 1,3 milioane de metri pătraţi, fiind similar cu cel din Cehia, o ţară cu o populaţie de două ori mai mică, ceea ce indică un potenţial de creştere a pieţei locale, potrivit autorilor studiului.

________________________________________________________________________

Forte Partners anunță că a obținut certificarea LEED Platinum pentru clădirea de birouri The Bridge 2, finalizată și închiriată în proporție de 100%. De altfel, Forte Partners continuă dezvoltarea fazei a treia a The Bridge, precum și administrarea proiectului office, activitate ce va continua până la finalizarea lucrărilor

Anul trecut, în luna august, Forte Partners a semnat vânzarea integrală a proiectului de birouri The Bridge către grupul Dedeman, consemnând cea mai importantă tranzacție de real estate din 2018. Prima fază a fost închiriată integral către chiriași precum BCR și IBM. A doua fază, cu o suprafață totală închiriabilă de 21.000 de metri pătrați este finalizată, închiriată 100% si predată chiriașilor, printre care se numără companii precum UPC, Schlumberger și Medicover.

________________________________________________________________________

Dezvoltatorul Ceetrus România a finalizat lucrările la cea de-a treia fază a proiectului de birouri Coresi Business Park din Brașov, parte integrantă a Cartier Coresi – cel mai mare proiect de regenerare urbană din România.

Această fază presupune și schimbarea numelui proiectului din Coresi Business Park în Coresi Business Campus, datorită viziunii de a oferi oamenilor mai mult decât un parc de birouri – un spațiu cu numeroase facilități care se articulează în jurul filosofiei de campus, spune reprezentații companiei.

Investiția în această fază se ridică la 14 milioane de euro.

________________________________________________________________________

Dezvoltatorul imobiliar Agromec Unu, controlat de companiile MIB Prodcom (administrată de omul de afaceri Dorin George Bob) şi ERES – Entire Real Estate Solutions (deţinută de Călin Gabriel Dobra şi Alina Codruţa Dobra) a finalizat o investiţie de 24,5 mil. euro, susţinută din surse proprii, într-un ansamblu rezidenţial cu 234 de apartamente (cu una, două şi trei camere), spaţii comerciale şi servicii la Cluj-Napoca, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

Mai mult de zece hoteluri aflate într-o stare avansată de degradare, care cumulează peste 2.500 de camere, au fost vândute, la prețuri relativ mici, în ultimele luni pe litoral, printre cumpărători fiind nume precum Mohammad Murad și Nicolae Bucovală, relatează Profit.ro. Hotelurile, pentru care a fost plătit, în medie, 9.000 de euro pe cameră, urmează să fie renovate până anul viitor, iar investițiile sunt programate să fie recuperate, în medie, în cinci ani.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii