FacebookTwitterLinkedIn

Companiile au închiriat 105.000 de mp de spații de birouri în primul semestru al anului, iar marii jucători din IT&C au condus detașat cererea, potrivit datelor companiei de consultanță imobiliară Colliers International Romania.

Sectorul de IT&C a condus detașat, înregistrând două treimi din cererea totală. El este urmat la mare distanță de companii de banking și financiar (16%) și de servicii profesionale (puțin peste 10%). În funcție de subpiețe, cererea raportată a venit în special din Vest și Centru Vest.

________________________________________________________________________

Dragoş Pavăl, cofondator retailerului de bricolaj Dedeman, a fost numit în Consiliul de Administraţie al producătorului de cărămizi Cemacon Cluj, din care Dedeman deţine pachetul majoritar de acțiuni.

Producătorul de cărămizi Cemacon, controlat de frații Pavăl, fondatorii Dedeman, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 111,2 milioane lei, cu 13% mai mari decât în 2017, și cu un profit net de 18,91 milioane lei, în creștere cu 43% față de finalul anului 2017, fiind cele mai bune rezultate din istoria companiei.

________________________________________________________________________

Guvernul a aprobat memorandumul Ministerului Finanţelor Publice în vederea obţinerii unui avans de 2,5 milioane de dolari de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD). Scopul avansului este planificarea în vederea Cartierului de Justiţie, un proiect imobiliar care ar urma să fie amplasat pe terenul Esplanada, de pe bulevardul Unirii, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

Compania de dezvoltare imobiliară Caba Group din Turcia va investi peste 100 de milioane de euro în dezvoltarea fazei a doua a proiectului 102 The Address, situat pe strada Barbu Văcărescu din București, relatează Profit.ro.

Compania a investit în prima parte a proiectului 50 de milioane de euro. Caba Group a achiziționat un teren de 20.000 metri pătrați chiar lângă 102 The Address.

________________________________________________________________________

ING Bank România anunță că îşi va consolida operaţiunile locale şi îşi va muta sediul central din Bucureşti în Blue Rose Office Park, proiect al Portland Trust aflat în curs de dezvoltare în zona Expoziției din Capitală. Banca a anunțat că începe operațiunile de mutare în Blue Rose Office Park și va lucra în acest spațiu începând cu data de 1 septembrie. Spațiul a fost închiriat în toamna anului 2017, când lucrările erau în derulare.

________________________________________________________________________

În primul trimestru al anului în curs, proprietăţile rezidenţiale s-au apreciat cu 0,8% faţă de ultimele trei luni din 2018, potrivit unui raport de piaţă realizat de Analize Imobiliare citat de ZF.

Astfel, nivelul actual al preţurilor solicitate de către vânzători se situează la un nivel apropiat de cel consemnat la începutul lui 2010, după declinul important consemnat în primii doi ani de recesiune (mai ales în 2008).

#ForbesEnergy: Weekly Briefing

#ForbesMoney: Weekly Briefing