FacebookTwitterLinkedIn

Companiile IULIUS şi Atterbury Europe anunță că Openville Timişoara, primul proiect cu destinație mixtă din vestul României, devine Iulius Town, nume inspirat de atașamentul timișorenilor față de brandul Iulius.

Proiectul în valoare de peste 220 de milioane de euro, cea mai mare investiţie în real estate din regiunea de vest a ţării, a fost gândit de la început să integreze Iulius Mall Timișoara, completat acum cu funcţiuni de office, retail şi entertainment.

________________________________________________________________________

Segmentul spațiilor de birouri a fost vedeta primulul trimestru al anului, cu aproximativ 110.000 de mp tranzacționați, stocul modern de spații de birouri a atins atingând în T1 borna de 3 milioane metri pătrați, arată datele unei analize a companiei de consultanță imobiliară CBRE.

Cea mai mare suprafață tranzacționată se află în clădiri de birouri din București, unde au fost închiriați 110.000 mp, în T1 2019. În sectorul spațiilor comerciale din țară, au fost finalizați 17.000 mp, reprezentând extinderi pentru două centre comerciale, în timp ce 472.000 mp se află în construcție sau încă în fază de proiect, având date de livrare în intervalul T2 2019 – T4 2020. Cele mai multe spații industriale și logistice au fost închiriate în orașe regionale, unde s-au tranzacționat 61% din totalul de 29.000 mp, predați clienților în primele trei luni din 2019. Restul de 39% au fost tranzacționați în parcurile situate în zonele limtrofe Capitalei.

________________________________________________________________________

One United Properties anunță o investiție de 1 milion de euro într-un proces de retehnologizare  și un nou concept de lobby și spații comune pentru One North Gate, localizat în proximitatea mall Promenada, pe bulevardul Pipera numărul 2.

Investiția în retehnologizare vizează certificarea parcului de afaceri One North Gate în sistemul BREEAM, țintind pentru ”BREEAM Excellent”.

Parcul de afaceri One North Gate este localizat într-una din cele mai dinamice zone de office din Capitală, la 2,2 km de mall-ul Promenada. Cu o suprafață totală închiriabilă de 23.000 mp în două corpuri de clădire și 504 de locuri de parcare, One North Gate oferă spații de birouri funcționale și eficiente într-o zonă de interes a Bucureștiului. Centrul de afaceri va fi disponibil începând cu trimestrul trei al acestui an.

________________________________________________________________________

Peste 6.500 de locuinţe se află în acest moment în diferite faze de construcţie în zona de nord a Bucureştiului, acestea urmând a fi livrate pe piaţă în 2019 şi 2020, potrivit unui studiu realizat de către compania de consultanţă imobiliară SVN România citat de ZF.

Cea mai mare parte a acestor locuinţe, aproximativ 60%, se află în zona Aviaţiei – Pipera, unde sunt concentrate cele mai multe clădiri de birouri din Capitală.

________________________________________________________________________

Compania Impact Developer & Contractor a avut un trimestru bun, cu vânzări sporite de locuințe, licitație câștigată cu Primăria Municipiului București și semnări de pre-contracte. Impact Developer & Contractor (IMP) a realizat în primele 3 luni ale acestui an venituri din vânzări de proprietăți în valoare de 50,87 milioane lei, cu 224,84% mai mari decât cele de 15,66 milioane lei din perioada similară a anului trecut, potrivit Profit.ro.

________________________________________________________________________

Dezvoltatorul One United Properties a început pregătirile pentru construirea ansamblului mixt de unități locative, birouri și comerț One Herăstrău Towers.

La finele anului trecut, compania a primit autorizația de construire și, potrivit constructorului, clădirea va fi finalizată în 24 de luni.

Componenta rezidențială a One Herăstrău Towers va conține 139 de unități locative, dintre care, în acest moment doar 39 mai sunt disponibile.