FacebookTwitterLinkedIn

Proprietățile Immofinanz din România, unul dintre cei mai mari jucători prezenți pe piața locală, au atins valoarea de 768,5 milioane de euro, echivalentul a 17,7% din portofoliul total al companiei, conform datelor pentru anul 2018 transmise de dezvoltator.

Portofoliul de investiții în valoare de 635,7 milioane de euro se împarte în 9 clădiri de birouri (14,2% din portofoliul total de birouri) și 6 proprietăți de retail (21,5% din portofoliul total de retail). În 2018, rata de ocupare a rămas la un nivel ridicat de 94,4%.

În anul financiar 2018, veniturile din chirii în România se ridică la 48,2 milioane de euro, echivalentul a 20,3% din venitul total al grupului Immofinanz provenit din chirii.

________________________________________________________________________

BCR a scos la vânzare Palatul Societăţii de Asigurări „Generala“, din Piața Universității, clădirea cu care era asociată imaginea băncii timp de mai multe decenii. Potrivit datelor din piaţă citate de ZF, clădirea ar fi evaluată la circa 20 mil. euro, iar cel mai pro­ba­bil viitorul proprietar o va transforma într-un hotel de lux, având în vedere amplasarea sa.

________________________________________________________________________

Compania de consultanţă imobiliară CBRE a preluat serviciile de administrare a proprietăţilor pentru toate clădirile de birouri aflate în proprietatea NEPI Rockcastle din Capitală, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 70.580 metri pătraţi.

Astfel, CBRE anunță că a fost mandatat de NEPI Rockcastle să asigure serviciile de administrare a proprietăților pentru cele trei clădiri de birouri emblematice, pe care le deține în București: Floreasca Business Park, The Lakeview și Aviatorilor 8 (fostă Victoriei Office). Suprafața totală închiriabilă a acestor proiecte este de 70.580 m2. Astfel, portofoliul local de administrare a proprietăților al CBRE atinge 770.000 m2, din care 410.000 m2sunt birouri și 360.000 m2reprezintă spații comerciale. Acordul dintre cele doua companii este o premieră pe piața locală, fiind prima dată când NEPI Rockcastle, cel mai mare dezvoltator și proprietar imobiliar privat din România, își externalizează serviciile de administrare a proprietăților. Fondul de investiții sud-african NEPI Rockcastle, cunoscut în general ca fiind cel mai mare proprietar de centre comerciale din România și Europa Centrală și de Est, deține și un portofoliu impresionant de clădiri de birouri situate în București, Cluj-Napoca și Timișoara.

________________________________________________________________________

3house, noul concept de spații de lucru all-inclusive, anunță că va deschide cea de-a doua locație în București, în clădirea Equilibrium, dezvoltată de Skanska.

3house Aurel Vlaicu- Equilibrium va fi inaugurat oficial în toamna anului 2019, acesta având o suprafață totală de 3.370 de mp. Investițiile totale se ridică la suma de 1,8 milioane de euro, iar aici se se vor regăsi birouri pentru echipe de diferite mărimi, complet echipate și mobilate, zone de co-working și de relaxare, săli de ședințe, un spațiu de evenimente și un bistro marcă proprie. Lor li se adaugă servicii integrate pentru companii și echipele lor precum și o serie de beneficii axate pe creșterea calității vieții.

Citește și: Forbes Best Office Hubs 2019

________________________________________________________________________

Sectorul industrial ar putea atrage până la 750.000 mp de proiecte logistice până la finalul acestui an, iar România este pe punctul să stabilească un nou record și va depăși 4 milioane de mp de proiecte logistice clasa A în 2019, potrivit datelor agenției de consultanță Dunwell.

Potrivit datelor Dunwell, aproximativ 300.000 mp de proiecte industriale se află în plin proces de dezvoltare, o treime din suprafața construită fiind situată în București sau în proximitatea Capitalei.

Stocul proiectelor industriale clasa A în România se situa, la finalul anului trecut, la circa 3,5 milioane mp. În condițiile livrărilor anunțate de dezvoltatori, România va depăși pragul istoric de  4 milioane mp stoc clasa A de proiecte industriale.

________________________________________________________________________

Mindspace, furnizorul global de spații de coworking, a deschis a doua locație din România, în zona Piața Victoriei, în clădirea Bucharest Tower Center.

Spațiul se întinde pe o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați și poate găzdui peste 260 de membri, de la start-up-uri până la companii de mari dimensiuni.

Noul spațiu de coworking din clădirea Bucharest Tower Center, deținută de Globalworth, include atât spații comune de lucru și de tip lounge, precum și 23 de birouri private.

________________________________________________________________________

Dezvoltatorul City Garden Development, controlat de două companii chineze, a investit 5,5 milioane de euro în construcţia unui ansamblu rezidenţial situat lângă Piaţa Constituţiei din Capitală, relatează ZF.

________________________________________________________________________

Lucrările de construcţii au crescut cu 10,6% în februarie, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În februarie, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 10,6%, respectiv cu 3,2%.

#ForbesEnergy: Weekly Briefing

#ForbesMoney: Weekly Briefing