Cautare
, Forbes Staff

Imobiliare |
|

#ForbesRealEstate: Weekly Briefing, 13 iunie

Dezvoltatorul Futureal își anunță intenția de a intra pe piața office din București, fiind în căutare de birouri pe care să dezvolte proiecte de peste 20.000 de metri pătrați.

,Planul nostru este să dezvoltăm proiecte office în România. Ne gândim și la centre comerciale, însă este mai probabil să dezvoltăm clădiri de birouri. Cred că România și Ungaria sunt foarte similiare deoarece cea mai mare parte a economiei este concentrată în capitalele București și Budapesta. Așadar, am prefera să intrăm în București și să dezvoltăm proiecte’’, a precizat Tibor Tatar, CEO Dezvoltare Comercial și Retail și membru al Consiliului de Administrație al Futureal.

________________________________________________________________________

IKEA, retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare, a anunțat deschiderea magazinului Pallady pe data de 24 iunie 2019.

IKEA Pallady va fi al doilea magazin al companiei în România și cel mai mare din Sud-Estul Europei, oferind și mai multă inspirație, expertiză în amenajarea locuinței și soluții accesibile.

________________________________________________________________________

Rețeaua de francize imobiliare RE/MAX România se extinde cu încă șapte birouri pe plan local. Cele șapte francize sunt achiziționate integral de un antreprenor român, rezident în Portugalia, care s-a hotărât să pună bazele unui business în țara natală, alegând sistemul RE/MAX fără a avea experiență anterioară în imobiliare. Potrivit datelor RE/MAX România, doar 20% dintre francizații brandului pe plan local au activat anterior în acest domeniu.

________________________________________________________________________

Grupul Vastint, care are aceiaşi acţionari precum grupul Inter IKEA, intră în linie dreaptă cu proiectul rezidenţial  de 47 de hectare cumpărat în 2016 situat în zona Sisești din Capitală. Aceștia vor să construiască unul dintre cele mai complexe proiecte imobiliare din nordul Capitalei, care să includă de la case la blocuri de 10 etaje, iar investiția se poate ridica la 1 miliard de euro, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

Compania JQ Development, fondată de Viorel Pascale, anunță lansarea primului său proiect rezidențial sub forma unui cartier-boutique, situat în nordul capitalei, lângă Stejarii Country Club și Pădurea Băneasa.

Denumit Collection 10, ansamblul cuprinde o colecție de zece vile proiectate de arhitectul Bogdan Neagu.

Casele au suprafețe de 300 de metri pătrați, parter și două etaje. Toate vilele sunt prevăzute cu grădină, trei terase ce nu sunt vizibile din locuințele vecine și locuri de parcare.

________________________________________________________________________

Preţul mediul pentru proprietăţile ultra premium a atins cea mai mare valoare pe metrul pătrat pentru o locuinţă – 4.170 euro, cu mult peste cât valorau locuinţele de lux înainte de criză, arată un studiu al companiei de consultanţă Imoteca.

47% dintre aceste locuinţe ultra premium costă acum peste 4.000 de euro metrul pătrat, iar în unele cazuri depăşesc chiar 7.000 de euro pentru un metru pătrat, relatează ZF.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii