FacebookTwitterLinkedIn

EximBank și National Bank of Greece au semnat acordul de achiziție a 99,28% din Banca Românească, iar în urma tranzacției EximBank va activa în premieră pe segmental de retail banking din România. În urma finalizării tranzacției, cota de piață a EximBank va crește la aproximativ 3%, aspect ce va situa banca în top 10 instituții financiar-bancare din România.

________________________________________________________________________

Peste jumătate din companiile multinaționale din toată lumea sunt de părere că autoritățile fiscale din țările lor devin mai riguroase în privința controalelor fiscale, ca urmare a măsurilor din Planul Împotriva Erodării Bazei Impozabile și a Relocării Artificiale a Profiturilor (Base Erosion and Profit Shifting – BEPS) inițiat de Organizația pentru Dezvoltare și Cooperare Economică (ODCE), arată datele unui studiu realizat de Deloitte.

Potrivit studiului, două treimi din respondenți susțin că autoritățile fiscale colectează tot mai multe informații și folosesc instrumente precum data analytics, în contextul avansului tehnologic din toată lumea. În acest sens, Marea Britanie conduce în rândul țărilor europene (85%), urmată de Franța (71%).

________________________________________________________________________

Peste 90% din mediul de afaceri din România este de părere că lipsa infrastructurii de transport reprezintă cel mai mare obstacol în calea dezvoltării economice a țării, arată datele unui sondaj realizat de AmCham România.

În ceea ce privește planurile de investiții ale mediului de business, companiile vor fi mult mai prudente în anul 2019. Majoritatea respondenților consideră că 2018 a fost un an bun sau foarte bun, în care au crescut veniturile, numărul de angajați și investițiile, iar pentru 2019 mediul de afaceri se declară la fel de optimist, însă peste 40% dintre companii vor realiza investiții de sub 1 miliard de euro. În ansamblu, răspunsurile celor 120 de companii membre AmCham Romania participante la sondaj, companii mari și mici din toate domeniile de activitate, denotă prudență, cel mai clar reflectată în deciziile de extindere a investițiilor în România pentru anul 2019. Astfel, cele mai multe companii preconizează în acest an investiții mici, de până la 1 milion de euro, deciziile de investiții fiind puternic condiționate de stabilitatea politică, de investițiile în infrastructură și de creșterea performanței administrației publice.

________________________________________________________________________

Revolut, fintech-ul european cu cea mai rapidă creștere, lansează astăzi suport Apple Pay pentru utilizatorii din România și alte 11 țări europene: Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Portugalia, Slovacia și Slovenia.

Cei peste 5 milioane de utilizatori Revolut din Europa pot acum să facă rapid, ușor și convenabil cumpărături în magazine, în aplicații sau online cu ajutorul Apple Pay, utilizând dispozitive precum iPhone, Apple Watch, iPad și Mac.

________________________________________________________________________

CEC Bank şi Transfer Rapid au extins la nivel naţional serviciul de transfer de bani, accesibil în peste 1000 de unităţi ale băncii, utilizat până acum de peste 1,2 milioane de români din străinătate.

Noul serviciu permite transferul instant sume de bani în lei şi în euro, prin depunere de numerar la oricare unitate CEC Bank. Sumele de bani trimise pot fi ridicate de către beneficiari în oricare unitate CEC Bank sau prin intermediul reţelei de bancomate a băncii, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

Prima emisiune de obligațiuni ipotecare emisă de Alpha Bank România a intrat la tranzacționare pe Piața Reglementată administrată de Bursa de Valori București. Valoarea emisiunii de obligațiuni ipotecare este de 200 milioane de euro, fiind formată din 2.000 de titluri cu o valoare de 100.000 de euro fiecare, la o dobândă EURIBOR 6M + 1,5% pe an.