FacebookTwitterLinkedIn

Banca Transilvania, cea mai mare instituţie de credit din România după active, şi-a majorat capitalul social cu 400,8 milioane de lei prin emisiunea a 400,8 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 1 leu, potrivit informaţiilor publicate pe bursă citate de ZF. Acţiunile nou emise vor fi distribuite gratuit investitorilor băncii existenţi până la data de 2 august. Pentru fiecare 100 de acţiuni deţinute, Banca Transilvania oferă investitorilor 8 acţiuni gratuite. În urma majorării, capitalul social al băncii ajunge la 5,2 miliarde de lei.

_______________________________________________________________________

Menținerea controlului asupra companiei este unul dintre cele mai importante obiective pe termen lung ale celor care dețin afaceri de familie, însă numai 41% dintre aceștia au încredere în planurile lor de succesiune, arată datele celei mai recente ediții a studiului Deloitte Global Family Business.

Cu toate că 68% dintre cei care conduc afaceri de familie spun că intenționează să păstreze businessul în familie, doar 26% au un plan clar de succesiune pentru poziția de director general și chiar mai puțini dintre ei, pentru celelalte poziții din top management.

_______________________________________________________________________

Capitalizarea companiilor listate pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a coborât cu 0,8% în această săptămână, la 169,3 miliarde de lei, însă valoarea tranzacţiilor a urcat cu aproape 14% faţă de săptămâna precedentă, ajungând la 173,09 milioane de lei, potrivit statisticilor BVB citate de Agerpres.

_______________________________________________________________________

Fondul de investiții cu capital privat Abris Capital Partners a semnat acordul de achiziție a unei participații majoritare în Global Technical Group, unul din cei mai importanți jucători de pe piața din România în dezvoltare de software și fur­ni­zare de soluții tehnologice pentru eficientizarea clădirilor și a infrastructurilor de securitate.

Abris se va asocia împreună cu cei doi fondatori, Fadi Rida și Mihai Stănescu, pentru dezvoltarea operațiunilor grupului și extinderea în regiune. Tranzacția este condiționată de aprobarea Consiliului Concurenței.

_______________________________________________________________________

Gigantul italian UniCredit va concedia mii de oameni şi îşi va reduce costurile operaţionale, ca parte a unui plan strategic de a deveni mai profitabil ce va fi anunţat în mod oficial în luna decembrie, potrivit ZF.

Creditorul italian vrea să concedieze până la 10.000 de oameni – deşi cifra totală este încă negociată, potrivit surselor citate de publicaţia americană.

_______________________________________________________________________

Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut, în luna iunie, cu 0,8% (1% în termeni reali) faţă de luna mai 2019, până la nivelul de 259,57 miliarde de lei, în timp ce, faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, avansul este de 7,1% (3,1% în termeni reali), potrivit datelor Băncii Naţionale a României citate de Agerpres.