FacebookTwitterLinkedIn

Mihaela Bîtu va deveni noul CEO al ING Bank România, începând cu 3 iulie. Ea lucrează în cadrul băncii de 25 de ani și ocupă în prezent funcția de Head of Wholesale Banking și cea de Director General Adjunct. Din luna mai 2018, Mihaela Bîtu este și membru al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.

Numirea vine după un mandat de 7 ani al lui Michal Szczurek, care va prelua conducerea diviziei de Retail a grupului ING din regiunea Asia.

________________________________________________________________________

Produsul Intern Brut a înregistrat o creştere cu 5,0% pe seria brută şi cu 5,1% pe seria ajustată sezonier, potrivit INS.  PIB-ul estimat pentru trimestrul I 2019 a fost de 253,628 miliarde lei preţuri curente, în creştere cu 1,3% faţă de trimestrul IV 2018 şi în creştere cu 5,1% faţă de trimestrul I 2018.

________________________________________________________________________

CEC Bank, instituţie de credit deţinută de stat, a raportat un profit brut de 432,97 mil. lei pentru 2018, reprezentând cea mai bună performanţă financiară din ultimii 11 ani, potrivit ZF. În schimb, cota de piaţă a CEC Bank în funcţie de volumul activelor a scăzut de la 7,41% la finalul anului 2017, la 6,51% la finalul anului 2018.

________________________________________________________________________

Grupul Crédit Agricole România a deschis primul agri hub din România. Agri Hub-ul este localizat în Slobozia și are rolul de a facilita accesul la finanțare al fermierilor în scopul susținerii și dezvoltării activității și creșterii productivității fermei lor.

Acest punct de lucru regional este gândit ca un centru digital care reunește o echipă de consultanți cu bune cunoștinte despre agricultură și expertiză în finanțarea fermierilor, ei având o mobilitate sporită prin dotarea lor cu tehnologie de ultimă generație precum telefoane, imprimante și scannere portabile.

________________________________________________________________________

Șase țări sunt în pericol în cazul unei recesiuni globale, potrivit unui studiu realizat de Euler Hermes. Creșterea economică globală anuală a atins punctul culminant în perioada 2017-2018. În scenariul principal, specialiștii Euler Hermes prognozează o aterizare ușoară a economiei mondiale, cu o creștere globală a PIB-ului real de la + 3,1% în 2018 la 3,0% în 2019 și 2,7% în 2020.

Cele mai vulnerabile șase țări sunt: Argentina, Cipru, Turcia, Bahrain, Iordania și Tunisia. Mai mult, alte 12 țări au fost identificate ca fiind “mai vulnerabile” și ar necesita o monitorizare atentă în cazul în care încetinirea globală se va dovedi deosebit de puternică. Acest al doilea grup include câteva economii mai mari, cum ar fi Italia, România, Croația, Africa de Sud, Algeria, Oman și Vietnam.

_______________________________________________________________________

Mioara Popescu, director general al Idea Bank, instituţie de credit cu capital polonez care a listat la începutul anului 2019 o emisiune de obligaţiuni de 5 milioane euro la bursa locală, a primit aprobarea Băncii Naţionale a României (BNR) pentru un mandat de patru ani în board-ul băncii, scrie ZF.

________________________________________________________________________