Cautare
, Contributor

Modă |
|

ForbesLife Romania a crescut mare! Totul despre un eveniment cu cafea, ciocolată şi poveşti frumoase

La final de august, revista ForbesLife şi-a sărbătorit relansarea printr-o petrecere unde au domnit ciocolata fină și cafeaua preparată ca la carte. Mic tratat despre prietenie și delicatese.
IMG_9242

1 Ce poți spune despre un produs pe care l-ai crescut de la zero, în decursul a patru ani de muncă, migală și pasiune? Aceasta a fost întrebarea cu care eu și echipa ForbesLife am pornit la conceperea primului eveniment sub titulatura revistei noastre, care să marcheze reinventarea publicației într-o nouă formulă și un nou format, cu layout-ul pe care îl puteți admira chiar acum, răsfoind aceste pagini.

Apoi, ne-am dat seama că nu este nimic de explicat, doar de sărbătorit, fiindcă oamenii care ne-au fost alături din 2011 și până acum ne știu povestea, ba chiar ne-au dat de-a lungul vremii și poveștile lor, spre împărtășire cititorilor noștri.

IMG_9197Nu întâmplător, am ales cafeaua și ciocolata drept pretext savuros de întâlnire, fiindcă le considerăm atât două dintre micile bucurii rafinate ale vieții, compatibile cu filozofia noastră „the good life“, cât și pentru că ambele sunt indestructibil legate de ideea de prietenie. În definitiv, cu cine iubim mai mult să ne bem cafeaua decât cu prietenii? În compania cui ne răsfățăm cu ciocolată și bunătăți dulci?

De aceea, în compania personajelor noastre, a prietenilor dragi ai revistei și a numeroaselor vedete care s-au delectat împreună cu noi cu eclere, ciocolată organică, bomboane după rețete străvechi și cafele preparate de campioni naționali, am celebrat poveștile frumoase și pasiunea.

Clic aici pentru galeria foto completă de la evenimentul de relansare FORBESLIFE

Și, pentru că poveștile trag la alte povești, am ales să avem alături de noi branduri asemănătoare în spirit, care să exemplifice acele plăceri rafinate și prețioase despre care scriem în paginile noastre, număr de număr.

Așadar, am avut alături de noi adevăratul espresso italiano de la Kimbo – un brand pe care l-am descoperit cândva în Buddha Bar-ul parizian – și ciocolata franțuzească preferată de marii chefi patiseri ai lumii, Valrhona, ambele prin distribuitorul Nordic. Am avut eclerele delicioase de la French Revolution, un brand bucureștean născut din ambiția de a dovedi că eclerul este cel mai provocator și pretențios desert, dar și „Amărui de Ciocolată“ – o poveste frumoasă despre ciocolată neagră artizanală și soiuri pure de cacao organică – și „Cărți, dulciuri și flori“ aduse cu drag de Ioana Urețu.

IMG_9185Am avut un show ținut de Hotspot Coffee și campionii naționali la preparat cafeaua – Ecaterina Szasz, Paul Ungureanu, Laurențiu Ștefan și Alexandru Niculae – am avut degustări delicioase de cafea de la Origo și Maresi, ne-am răcorit cu apă Evian și am testat fardurile pe bază de ciocolată de la brandul Too Faced (pentru că nu, ciocolata nu este doar pentru deliciul papilelor gustative!).

Despre cum te poți bucura mai mult de o zi obișnuită folosind cafeaua și ciocolata drept mici rafinamente aducătoare de bucurie ne-a vorbit Manuela Paraschivescu, absolventă a celebrei Ferrandi École de Cuisine, un masterchef îndrăgostit de tot ceea ce înseamnă dulciuri și bunătăți de ciocolată.

Și, pentru a rămâne tot în sfera personajelor cu 11povești pasionante, seara a încheiat-o Răzvan Giurcăneanu, un ciocolatier de modă veche, care urmează metoda străveche a bunicului său, unul dintre „șocolatierii“ celebri ai Iașiului interbelic. Inspirat de bunătățile dulci ale copilăriei petrecute în Moldova. Răzvan iubește să experimenteze, să tatoneze, să provoace ciocolata să i se arate și altfel. Și face toate astea în „Sufrageria bunicului Jean“.

9Pentru că – de patru ani încoace – ne străduim să surprindem mereu cu câte ceva în fiecare număr, petrecerea de relansare nu putea face excepție, așa că ne-am delectat invitații nu doar cu cafea și ciocolată, ci și cu premii. Cinci tablouri pictate în cafea de talentatul artist Adrian Mitu (Aquarelief) au fost câștigate la tombolă, în timp ce campioana olimpică și prietena dragă a revistei, Andreea Răducan, a plecat acasă cu premiul cel mare, un superb colier Rosaperla din onix, perle, coral și aur de 18 carate (oferit de partenerii noștri de la brandul LeMidí).

După premii, degustări și după delectarea cu toate bunătățile unei seri memorabile, seara s-a încheiat cu un recital marca „Vocea României“: Georgia Dascălu, una dintre finalistele popularului concurs de talente a umplut încăperile Maison 13 de muzică bună. Ca un desert în plus, după toate deserturile încercate în acea seară cu aromă de cafea.

Am ales să sărbătorim, să premiem și să ne bucurăm de mici delicii ale vieții nu doar pentru a puncta renașterea editorială a unui produs în care ne punem tot sufletul, lună de lună, ci și pentru a demonstra că, așa cum spun extrem de plastic 12colegii noștri de peste Ocean, „we walk our talk“. Nu doar scriem despre „the good life“, ci o trăim, o demonstrăm și o împărtășim cu fiecare ocazie lumii întregi.

O aducem la testat, la gustat, la savurat, pentru că „Good Life“ înseamnă să apreciezi finețea detaliilor, să aspiri către rafinament, să fii selectiv și să nu te mulțumești decât cu ceea ce este mai bun pe lume. Asta vă dorim vouă, tuturor cititorilor noștri. Vă mulțumim, pur și simplu. Pentru că sunteți.

Clic aici pentru o galerie foto completă de la evenimentul de relansare ForbesLife.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii