Cautare
, Contributor

Internet |
|

ForbesGadget: Sharp prezintă monitorul IGZO de 32 de inci

Monitor_Sharp_PN-K321.jpg
Sharp, al patrulea mare producător de televizoare din lume, este prima companie care produce monitoare LCD care încorporează tehnologia revoluționară IGZO prin care imaginea capătă o calitate fără precedent.

Tehnologia IGZO (Indium Galium Zinc Oxide) oferă posibilitatea fabricării unor ecrane subțiri și cu rezoluții mari, oferind în plus și avantajul unui consum mai mic.

Astfel, noul monitor funcţionează la o rezoluţie foarte înaltă, QFHD – 3.840 x 2.160 pixeli (de patru ori mai mulţi pixeli decât rezoluţia clasică full-HD), afişând 140 pixeli per inch (PPI). O astfel de rezoluţie ridicată permite afişarea unui conţinut mult mai bogat decât au reuşit monitoarele fabricate până acum. Drept urmare, pe acest panou LCD, arhitecţii vor putea vizualiza un segment mult mai mare din proiecte, graficienii vor modela obiecte 3D cu un număr mai mare de detalii, în vreme ce aceia care lucrează cu programe care necesită deschiderea simultană a mai multor ferestre (de exemplu, editorii video), vor avea o vedere mult mai bună asupra elementelor la care lucrează, precum şi un spaţiu de lucru mai generos.

Aflați mai multe despre noile tehnologii lansate la CES.

Noul monitor IGZO de 32 de inch are o zonă utilizabilă de 1,36 ori mai mare decât monitorul de 27 deinch,rulând la o rezoluţie WQHD (2.560 x 1.440 pixeli) şi poate afişa un conţinut de imagine de 2,25 ori mai mare. În plus, monitorul are intrări compatibile cu cele mai recente plăci video ale producătorilor de top – DisplayPort (versiunea 1.2) şi HDMI, versiunea 1.4. Prin utilizarea acestora, puteţi transfera imagini la o rezoluţie nativă QFHD utilizând un singur cablu.

Fondată în 1912 la Tokio de Tokuji Hayakawa, compania japoneză este cunoscută pentru gama de televizoare și sisteme audio. Portofoliul de produse al Sharp include  și panouri solare, circuite integrate, componente electronice sau sisteme de purificare a aerului. Compania are un număr de 55.580 de angajați la nivel global și a înregistrat venituri nete de aproape 34 de miliarde de euro în 2011.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii