FacebookTwitterLinkedIn

Ecranul flexibil dezvoltat de Samsung, Poreclit “Youm”, este fabricat dintr-un material plastic extrem de subțire în loc de sticlă, ceea ce face îl face să fie elastic și rezistent la rupere.

“Echipa noastră a reușit să dezvolte un ecran cu rezoluție mare pe un material de plastic extrem de subțire, în locul sticlei folosite în mod obișnuit. Datorită utilizării acestui material, smartphone-ul nu se va putea rupe, chiar dacă va cădea”, a declarat Berkeley.

Prezentarea în Galeria FOTO

“Această nouă formă va începe să schimbe cu adevărat modul în care oamenii vor interacționa cu dispozitivele lor şi va oferi noi oportunități care să le îmbogățească stilul de viaţă … [și] va permite partenerilor noștri să creeze un ecosistem de dispozitive cu totul nou.” , a mai spus el.

Unul dintre partenerii Samsung care furnizează companiei componente de ultimă generație este Microsoft. Acesta adaugă un plus de valoare produsului finit prin intermediul soluţiilor sale software, a dispozitivelor și serviciilor oferite.

Eric Rudder, Director Tehnic de Strategie la Microsoft, a afirmat că gama completă de dispozitive ATIV este un exemplu foarte bun pentru a arăta că îmbinarea dintre soluțiile componentelor dezvoltate de Samsung și Windows 8 crește gama de beneficii pe care o oferă noilor interfețe cu utilizatorul. Rudder a declarat că Microsoft Research se află căutare permanent de tehnologii de afișare de ultimă generație, care să permită existenţa unor noi metode de interacțiune om-calculator.