FacebookTwitterLinkedIn

Tegra 4 oferă un nivel de performanţă grafică excepţional, web browsing rapid şi noi capabilităţi foto prin intermediul procesării fotografice.

Procesorul Tegra 4, cunoscut sub numele  de cod “Wayne”, este dotat cu 72 de nuclee dedicate graficii, NVIDIA GeForce – oferind un spor de performanţa de 6x, în comparaţie cu Tegra 3. Procesorul include prima implementarea a celei mai avansate arhitecturi ARM, denumită Cortex-A15, care asigură o viteză de web browsing the 2.6x mai mare şi o performanţă sporită pentru aplicaţii.

Tegra 4 oferă suport şi pentru standardul 4G LTE pentru voce şi date, prin intermediul unui chipset opţional, reprezentat de cea de a 5-a generaţie de procesoare NVIDIA Icera® i500. Mai eficient şi având 40% din dimensiunea unui modem tradiţional, i500 oferă o performanţă de 4 ori mai mare în comparaţie cu predecesorul său.

“Tegra 4 oferă o putere de procesare mare şi eficienţă sporită pentru smartphone-uri, tablete, dispozitive de gaming, sisteme auto şi PC-uri”, a declarat Phil Carmack, senior vice president, Tegra business la NVIDIA. ”Noile funcţii Tegra 4, în special în zona de procesare foto, vor îmbunătăţi o gama largă de produse, dar vor duce şi la crearea unor noi produse interesante”.

Funcţie de procesare foto

Una dintre funcţiile cheie ale procesorului Tegra 4 este reprezentată de arhitectura de procesare foto, care oferă în mod automat fotografii şi video de tip HDR (high dynamic range) prin combinarea puterii de procesare oferite de GPU, CPU şi de procesorul de imagine al camerei foto.

Funcţia HDR implementată în noul procesor Tegra oferă acestuia posibilitatea de a capta imagini , realizate inclusiv cu flash, la o calitate asemănătoare celei percepute de ochiul uman – cu detalii atât în zonele luminoase cât şi în zonele întunecate.

Eficienţă

Proiectat pentru a oferi un maximum de eficienţă, procesorul Tegra 4 include un nucleu de generaţie nouă, dedicat îmbunătăţirii duratei de viaţă a bateriei în modul de folosire standard, alături de tehnologia PRISM 2, destinată reducerii consumului generat de backlight.

Tegra 4 consumă cu până la 45% mai puţin făţă de predecesorul său, Tegra 3, în scenarii de lucru standard. În plus, acesta asigură până la 14 ore de redare video HD pe telefoane.

Caracteristici principale Tegra 4:

•             GeForce GPU cu 72 de nuclee

•             Procesor quad-core cu arhitectură ARM Cortex-A15 CPU, plus a 2-a generaţie de nucleu Battery Saver

•             Arhitectură de procesare foto

•             Suport LTE prin intermediul chipsetului opţional i500

•             Suport pentru formatul video 4K