FacebookTwitterLinkedIn

Dividendele acordate de Electrica în cei cinci ani de la listare, până în prezent, au oferit cel mai stabil randament dintre toate companiile din BET, în pofida fluctuațiilor ample de preț, anunță compania. Astfel, randamentul dividendului s-a situat între 5,2% și 7,3% în fiecare an. În ultimii cinci ani, Electrica a distribuit către acționarii săi dividende brute care au cumulat circa 1,3 miliarde lei sau 3,777 lei/acțiune, reprezentând un câștig de 34,3% pentru acționarii care au cumpărat în iunie 2014, la momentul listării.

________________________________________________________________________

Gazele de producţie internă au ajuns să coste cu 33% mai mult decât cele de import pe bursă, în luna iunie, potrivit datelor publicate de Bursa Română de Mărfuri şi analizate de Agerpres. Astfel, în iunie, preţul gazelor româneşti a fost acelaşi cu cel din mai, respectiv 101,24 de lei pe MWh, acesta fiind cel mai mare nivel mediu lunar înregistrat vreodată pe bursă.

________________________________________________________________________

Producția de cărbune net a României a totalizat, în primele patru luni ale anului în curs, 1,284 milioane de tone echivalent petrol, fiind cu 7,8% (108.000 tep) mai mică față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS). În perioada menționată, România a importat 175.800 tep cărbune net, cu 33.700 tep (23,7%) mai mult față de cantitatea importată în ianuarie – aprilie 2018, potrivit Profit.ro.

________________________________________________________________________

România a importat, în primele patru luni din 2019, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 2,803 milioane tone echivalent petrol (tep), cu 5,6% (147.600 tep) mai mare faţă de cea din perioada similară din 2018, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică. Producţia internă de gaze naturale a fost, în această perioadă, de 1,1 milioane tep, cu 0,4% (4.600 tep) sub cea din perioada ianuarie-aprilie 2018.

________________________________________________________________________

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va aloca 400 de milioane de lei pentru lucrări destinate creşterii eficienţei energetice a reţelelor de termoficare şi reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră ale acestora, incluse în cadrul unui program multianual implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), relatează Agerpres.

________________________________________________________________________

E-INFRA, holding înființat de frații Teofil și Simion Mureșan alături de Marian Pantazescu, anunță că își extinde echipa de management, Marius Ghica preluând funcția de CFO, iar Olga Melihov pe cea de Group Strategic Development Director.

Grupul E-INFRA activează în doua sectoare din domeniul infrastructurii: deținerea si operarea de infrastructură proprie de telecomunicații și energie, și servicii profesionale în infrastructura energetică, de telecomunicații și construcții civile.