FacebookTwitterLinkedIn

Engie România, fosta GDF Suez România, controlată de grupul francez omonim, unul dintre cei doi mari furnizori și distribuitori de gaze naturale din țară, alături de E.ON, a încheiat anul trecut cu un profit net consolidat de 428,7 milioane lei, în creștere cu 25% față de 2017, în principal ca urmare a scumpirii gazelor, atât pe piața reglementată a consumatorilor casnici și a CET-urilor ce produc căldură pentru populație, cât și pe piața concurențială, relatează Profit.ro.

________________________________________________________________________

Peste 171.000 de contoare inteligente, în valoare de 53 de milioane de lei, vor fi instalate în acest an de către companiile E-Distribuţie la consumatorii din 10 judeţe, a anunţat distribuitorul de energie electrică, potrivit Agerpres. Astfel, până la finalul anului 2019, peste 671.000 de clienţi din cadrul E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Dobrogea şi E-Distribuţie Banat vor beneficia de contoare inteligente.

________________________________________________________________________

Preţurile gazelor şi cărbunelui scad puternic în Europa, erodate de ameninţarea continuă a energiei curate din ce în ce mai ieftine ce câştigă cotă de piaţă în detrimentul combustibililor fosili, potrivit ZF.

Atât preţul gazelor, cât şi cel al cărbunelui au înregistrat al patrulea declin săptămânal, acesta fiind intensificat de o ofertă excedentară de gaze naturale lichefiate. Preţurile au scăzut suficient de mult ca centralele pe gaze din Germania să fie mai profitabile decât cele pe cărbune.

________________________________________________________________________

Acționarii companiei naționale de transport al energiei electrice Transelectrica au aprobat participarea companiei la majorarea capitalului social al Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport „Smart”, filială a companiei, arată un comunicat transmis marți Bursei de Valori București (BVB) citat de Profit.ro.

________________________________________________________________________

Electricitatea produsă de instalaţiile fotovoltaice şi turbinele eoliene terestre va fi anul viitor mai ieftină decât cea generată de orice combustibil fosil, arată un raport publicat miercuri de Agenţia Internaţională pentru Energie Regenerabilă (IRENA), informează Agerpres. Tendinţa pentru scăderea preţului energiei regenerabile există deja însă raportul IRENA oferă noi dovezi cu privire la viteza acestui declin, care este alimentat de creşterea producţiei şi progresele tehnologice.