Cautare
, Forbes Staff

Energie |
|

#ForbesEnergy: Weekly Briefing, 23 iulie

Producţia de energie hidro a României a crescut cu 21,2% anul trecut, comparativ cu 2017, ajungând la 4 milioane de tone echivalent petrol (tep), potrivit unui raport realizat de compania britanică BP la nivel mondial citat de Agerpres.

Cel mai mare producător de energie hidro din UE a fost Finlanda, cu 14,5 tep, în plus cu 30,5% faţă de anul precedent. Urmează Suedia, cu 14 tep (în scădere cu 4,7%) şi Italia, cu 10,4 tep (în creştere cu 33%).

________________________________________________________________________

Ministerul Energiei a eliberat, marţi, companiei ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited Nassau (Bahamas), Sucursala Bucureşti, autorizaţia pentru executarea unui studiu geotehnic onshore în localitatea Tuzla, judeţul Constanţa, pentru construirea unei staţii de măsurare a gazelor.

Amplasamentul în care vor fi realizate forajele şi măsurătorile este alcătuit din trei parcele cu o suprafaţă totală de peste 200.000 mp, precizează ministerul într-un comunicat, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

Tinmar Energy, furnizor de gaze naturale și energie electrică pentru consumatorii casnici și industriali, are în plan ca, într-un termen scurt-mediu, să își dubleze capacitatea de producție prin achiziții în sectorul energiei regenerabile, anunță Augustin Oancea, CEO-ul companiei.

„Pentru o sustenabilitate sporită, o mare parte din investițiile făcute pentru creșterea companiei noastre au fost îndreptate, în ultimii ani, spre producerea energiei regenerabile în parcurile fotovoltaice. Am dezvoltat deja șase parcuri solare cu o putere instalată de 50 Mw, situate în unele dintre cele mai însorite zone ale României. Planul nostru pe termen scurt- mediu, este de dublare a capacității noastre de producție prin continuarea achizitiilor în sectorul energiei regenerabile. Datorită creșterii necesarului de energie și certificate verzi, ne dorim să mărim capacitatea de producție pe care o avem la dispoziție și suntem interesați de achiziționarea unor parcuri fotovoltaice  funcționale”, a declarat Augustin Oancea, CEO Tinmar Energy.

________________________________________________________________________

Transgaz a finalizat 215 kilometri din conducta BRUA şi începe implementarea unor noi investiţii privind racordarea la gaze, informează compania.

În cadrul proiectului BRUA-Faza 1, investiţie de aproximativ 560 milioane de euro, se vor desfăşura lucrări pe teritoriul a 11 judeţe din ţară. Noul gazoduct va avea o lungime totală de 550 km şi o capacitate maximă de 1,5 miliarde de mc/anual spre Bulgaria şi 4,4 miliarde de mc/anual spre Ungaria, relatează ZF.

________________________________________________________________________

România a importat în mai 2019 o cantitate de gaze de 1.185.490 MWh, de 353 de ori mai mult faţă de aceeaşi lună a anului trecut, potrivit datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), analizate de Agerpres.

În mai 2018, România a importat doar 3.353 MWh. Aceasta după ce, în luna aprilie 2019, cantităţile de gaze importate fuseseră de 100 de ori mai mari decât în aprilie 2018.

________________________________________________________________________

Producția de cărbune net a României a totalizat, în primele cinci luni ale anului în curs, 1,621 milioane de tone echivalent petrol, fiind cu 2,4% (39.500 tep) mai mică față de cea din perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS), relatează Profit.ro.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii