Cautare
, Forbes Staff

Energie |
|

#ForbesEnergy: Weekly Briefing, 2 iulie

OMV Petrom a demarat o nouă campanie de foraj offshore în ape de mică adâncime, în perimetrul Istria din Marea Neagră, compania anunțând că două sonde noi vor fi forate până la sfârșitul anului, cu investiții aferente de peste 30 de milioane de euro.

Cele două sonde vor fi forate la adâncimi de peste 2.000 de metri sub fundul mării, în ape cu o adâncime de aproximativ 50 de metri. Sondele vizează suplimentarea producției din zăcământul Lebăda Est (țiței și gaze asociate), descoperit în 1979.

________________________________________________________________________

România a importat cu 80% mai multă electricitate în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce exporturile au scăzut la jumătate, potrivit ultimului raport de monitorizare a pieţei de energie electrică, realizat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energiei citat de Agerpres.

________________________________________________________________________

Gazele pe piața liberă se scumpesc, deși furnizarea acestora către populație este mai ieftină. Efectele vor urma să se vadă în întreaga economie. Acestea ar fi consecințele unor prevederi din OUG 114/2018.

Guvernul fiind avertizat asupra acestor efecte, precum creșterea importurilor de gaze și scumpirea celor de pe piața internă, potrivit HotNews.ro.

Preţul gazelor de producţie internă a avut o medie de 101,24 lei pe MWh pe bursă în luna mai, ceea ce reprezintă un record istoric pentru gazele româneşti, pe Bursa Română de Mărfuri. Prețurile au explodat chiar în luna în care a început să se aplice OUG 114 pe partea de gaze.

________________________________________________________________________

Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunţat că peste 3 milioane de clienţi casnici vor plăti cu 5% mai puţin pentru consumul de gaze, de la 1 iulie.

ANRE a aprobat, în şedinţa de luni, preţurile pentru furnizarea reglementată a gazelor naturale la clienţii casnici, valabile începând cu data de 1 iulie 2019, potrivit ZF.

________________________________________________________________________

Depozitarul Central informează investitorii că, în perioada 24.06.2019 – 24.06.2022, distribuie dividende pentru acţionarii S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (simbol SNG).

Emitentul va distribui acţionarilor dividende aferente anului 2018 precum si dividende suplimentare distribuite in temeiul art.43 din OUG nr.114/2018, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central. Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 4,17 lei.

Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 31.05.2019. Plata dividendelor către acţionarii emitentului se efectuează începând cu data de 24.06.2019.

________________________________________________________________________

E-Distribuţie Muntenia a planificat pentru acest an proiecte de investiţii în valoare de 62,6 milioane de lei în reţelele de medie şi joasă tensiune din Bucureşti, Ilfov şi Giurgiu, pentru a îmbunătăţi calitatea serviciului de distribuţie de electricitate şi siguranţa în alimentare pentru circa 160.000 de clienţi, relatează Agerpres.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii