Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Forbes SUA: Numărul miliardarelor a ajuns la 227

Numărul miliardarelor din topul realizat anual de Forbes SUA a ajuns la 227, cu 12% mai multe, față de ediția anterioară.
Locul 10 - LILIANE BETTENCOURT, Acţionar L’Oreal 92 de ani văduvă, 1 copil 40,1 miliarde de dolari Paris, Franţa

Femeile reprezintă 11% din totalul de 2.043 de miliardari ai lumii (un număr record, fiind pentru prima dată când se ajunge la această cifră în cei 30 de ani de când Forbes SUA realizează acest top), cumulând o avere de 852,8 miliarde de dolari, în creștere, comparativ cu ediția precedentă.

Cea mai bogată femeie din lume este Liliane Bettencourt (foto), pentru a doua oară, consecutiv, cu o avere de 39,5 miliarde de dolari. Moștenitoarea grupului cosmetic L’Oreal are o avere cu 3,4 miliarde de dolari mai mare, decât anul trecut, dar noul câștig i-a fost suficient pentru locul 14 în topul general, mai puțin decât locul 11 din ediția anterioară. Fiica ei îi administrează averea, la 94 de ani, Liliane Bettencourt suferind de demență și fiind escrocată de unul dintre cunoscuți. 

Locul secund îl ocupă Alice Walton, moștenitoarea lanțului Wal-Mart, cu o avere de 33,8 miliarde de dolari, cu 1,5 miliarde de dolari mai mult decât anul trecut, ocupând locul 17 în clasamentul general, care este dominat de Bill Gates cu o avere de 86 miliarde de dolari. Averea acesteia cumulează doar valoarea acțiunilor și dividendele încasate, ea nefiind implicată activ în business. Alături de Alice, alte trei femei din familia Walton au fost incluse în top, toate patru cumulând o avere de 49,5 miliarde de dolari.

Jaqueline Mars, moștenitoarea grupului Mars, se află pe a treia poziție, cu o avere de 27 de miliarde de dolari, fiind urmată de italianca Maria Franca Fissolo, prima non-americancă din top, care are o avere de 25,2 miliarde de dolari, datorită acțiunilor deținute la Ferrero Group.

Susanne Klatten are o avere estimată la 20,4 miliarde de dolari, datorită acțiunilor la BMW și în companii farmaceutice, ceea ce îi permite să ocupe poziția a cincea între cele mai bogate femei din lume.

 

Forbes SUA: Bill Gates este cel mai bogat om din lume. Numărul miliardarilor a depășit 2.000 de persoane

Forbes SUA: Ion Țiriac este singurul miliardar din România

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii