FacebookTwitterLinkedIn

Cu o avere de 1,15 miliarde de dolari, acesta ocupă locul 1.795 între miliardarii lumii. Ion Țiriac a intrat în topul global Forbes în 2010, după care a ieșit, dar a reintrat în 2015, iar anul trecut și-a menținut poziția.

Cum va fi 2017 pentru cel mai bogat român?

În ultimii ani, Țiriac a renunțat la investițiile financiare (ultimele acțiuni la UniCredit-ul din România le-a vândut, în vara anului 2015) și la cele în retail (acțiunile la Metro) pentru a se concentra asupra investițiilor imobiliare, unde este deja un cunoscut proprietar de proiecte și de terenuri. Printre proiectele imobiliare se află unul dintre cele mai de lux cartiere din țara noastră – Stejarii. Situat în nordul Bucureștiului, acesta cuprinde 284 de apartamente de lux destinate închirierii, precum și numeroase facilități pentru rezidenți, precum un SPA și un club pentru petreceri.

Pe lângă imobiliare, el mai deține acțiuni la companii de asigurări și de leasing auto. La Allianz-Țiriac, filială a grupului german în țara noastră, are o cotă de 48% din pachetul de acțiuni.

Ion Țiriac la inaugurarea patinoarului Telekom Arena: „Ceea ce vedeți este o mică picătură, nimic mai mult, nimic mai puțin, într-o mare a sportului”

Una dintre pasiunile lui sunt mașinile și motocicletele, cărora le-a dedicat un muzeu. Acesta cuprinde mașini și motociclete de top, de la Jaguar, Bentley, Mercedes-Benz și Rolls-Royce, precum și accesoriile aferente.

Un Ferrari de legendă ajunge la Țiriac Collection

Țiriac a concurat în 1960 la Jocurile Olimpice, fiind jucător de hochei pe gheață. Ulterior, a jucat tenis, dar nu a devenit cunoscut ca jucător, ci după ce a devenit antrenor și ca manager pentru nume sonore, inclusiv pentru Boris Becker, Steffi Graf și Goran Ivanisevic.

Patinoarul Telekom Arena, construit la inițiativa lui Țiriac, se deschide pentru publicul larg

Cel mai recent, Țiriac a sfătuit-o pe Simona Halep să semneze contracte de sponsorizare cu companii precum Adidas și Vodafone, mai scrie ediția americană a Forbes. Acesta nu se află în staff-ul jucătoarei de pe locul 4 mondial, dar este unul dintre apropiații acesteia.

Simona Halep a devenit ambasadorul Mercedes-Benz în România

Virgil Șoncutean, directorul general al Allianz-Țiriac: Pentru 2017, mizăm pe o creștere a afacerii de peste 5%