Cautare
, Contributor

SmallBusiness |
|

Forbes Small Business: Investiție de 50.000 de euro pentru o alimentație sănătoasă

Dorința Mirelei Ivașcu de a deține un restaurant în care clienții pot servi o varietate de produse alimentare naturale și inedite s-a materializat în urmă cu doi ani, iar deschiderea Muse Bistro & Cafe arată cât de important este să perseverezi într-un business.
Mirela Ivascu

Restaurantul Muse Bistro și-a deschis pentru prima oară ușile în 2013, după ce Mirela Ivașcu și-a propus să pornească o afacere ca urmare a necesității produselor diversificate și naturale în alimentație: ,,Ideea afacerii a pornit dintr-o necesitate de a mânca preparate proaspete și de a avea diversitate în alimentație. Acesta a fost primul gând urmat repede un al doilea, acela de a oferi celorlalți preparate cu ingrediente mai puțin folosite în restaurante: semințe crude de toate felurile, hrișcă, quinoa, microplante și lista poate continua”, spune ea.

VEZI MAI MULTE POVEȘTI DESPRE MICI AFACERI

Fondatoarea Muse Bistro a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării și a obținut un master în domeniul Comunicării și Relațiilor Publice, dar pasiunea ei era bucătăria. Prin perseverență, dorința de a lansa un business inedit a fost materializată în doi ani. ,,Aveam o singură problemă, lipsa experienței în domeniul HoReCa și cunoștințele necesare unui bucătar”, explică Mirela Ivașcu. După ce a căutat câteva școli de bucătărie din Europa, a ales să urmez cursurile unei școli de bucătărie și patiserie din sudul Franței, iar după un an a obținut diploma prin care îi sunt atestate cunoștințele gastronomice.

La câteva luni după revenirea în România, cu o investiție inițială de 50.000 de euro, Muse Bistro a fost inaugurat. ,,Începutul este cel mai greu. Prin urmare, cel mai dificil a fost până s-a format echipa. În prezent avem externalizate departamentele de contabilitate și marketing, iar pentru servire și bucătărie avem zece angajați”, afirmă fondatoarea restaurantului. Despre conceptul abordat, Mirela Ivașcu spune că e inedit, însă este dificil să stabilească un specific anume, dar se apropie de cel mediteranean : ,,Nu este nici românesc, nici franțuzesc, nici italian, nici vegetarian, nici raw vegan este, mai degrabă, un fel de mediteranean cu influențe asiatice în care nu gătim carne, excepție făcând peștele”. Astfel, câteva din preparatele ce pot fi încercate la Muse Bistro sunt humus cu rulouri de legume la grătar și brânză de capră, crema de morcovi și ghimbir, mâncarea indiană de linte neagră cu broccoli aburit sau salata de vinete cu tahin.

IMG_0558 copy

Programul Mirelei Ivașcu este solicitant, mai ales că îndeplinește două roluri în același timp – de manager de restaurant și de bucătar: ,,Este destul de solicitant să fii manager de restaurant și bucătar, îmi ocupă toată ziua, 10 până la 12 ore, de luni pănâ vineri și câteva ore sâmbătă”, spune fondatoarea Muse Bistro. Restaurantul este compartimentat în așa fel încât fumătorii, nefumătorii, îndrăgostiții sau o familie alcătuită din mulți membri să se poată bucura de atmosferă și preparate, întrucât restaurantul are o capacitate de 40 de locuri și o terasă, pe timp de vară.  Valoarea bonului mediu la Muse Bistro este de aproximativ 40 lei în timpul prânzului și depășește această cifră seara și la sfârșit de săptămână, iar zilnic, în restaurant pășesc între 70 și 100 de clienți. Cifra de afaceri înregistrată anul trecut este de peste 48.000 de euro, iar pentru anul acesta, Mirela Ivașcu preconizează o cifră de afaceri cuprinsă între 250.000 și 300.000 de euro Începând cu această toamnă, clienții Muse Bistro vor fi întâmpinați cu un nou meniu, iar în aproximativ doi ani, când  business-ul va atinge nivelul de maturitate, Mirela Ivașcu își propune să extindă afacerea introducând un nou concept: un fast-food cu mâncare sănătoasă și accesibilă din punct de vedere financiar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii