FacebookTwitterLinkedIn

Evenimentul s-a desfășurat marți, 9 iunie, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. În fața unui public format din peste 250 de antreprenori și directori din cadrul unor companii de referință din România, au vorbit câțiva dintre cei mai importanți lideri de afaceri, care au revoluționat industrii din întreaga lume. Ei le-au împărtășit tehnicile și principiile de business care i-au făcut celebri.

Printre speakeri s-au numărat: Verne Harnish, fondatorul faimoasei Entrepreneur’s Organization (EO), cel care a condus timp de 15 ani programul „Birthing of Giants”, pentru CEO și programul „Advanced Business”, pentru executivi, ambele organizate la MIT.

GALERIE FOTO: Forbes SEE Growth Summit

„Una dintre misiunile unui lider este aceea de a găsi modalități prin care să facă treaba celor din jur să fie mai ușoară” – este una dintre afirmațiile făcute de Verne Harnish, în cadrul evenimentului de ieri.

Pe scena Growth Summit a urcat și Steve Martin, directorul organizației britanice Influence at Work. El este co-autorul bestsellerului internațional „Yes! 50 secrets from the science of persuasion”, care a vândut până în prezent un sfert de milion de copii și a fost tradus în 26 de limbi.

„Micile schimbări pot face diferențe surprinzător de mari în ceea ce privește influența pe care o ai la locul de muncă”, susține Steve Martin.

Ari Meisel, speaker în cadrul evenimentului, și-a împărtășit impresionanta poveste de viață și lecțiile învățate din experiențele lui. El este cunoscut ca fiind antreprenorul pe care lupta cu moartea l-a învăţat cum să îşi eficientizeze timpul, după ce a reușit să învingă boala Crohn, cu care a fost diagnosticat în 2006. A publicat, de-a lungul timpului, atât ebook-uri despre asistența virtuală și creșterea productivității cât și articole despre depășirea unor impedimente fizice și îmbunătățirea performanțelor în viața profesională în publicații precum Mashable și LifeHacker.

„95% dintre lucrurile pe care le faci pot fi delegate către alții sau rezolvate de un software. Tu trebuie să te concentrezi pe cei 5% care reprezintă capacitatea ta unică de a rezolva anumite probleme”, susține Ari Meisel.

Christo Popov, CEO, antreprenor în serie și investitor experimentat, cu peste 20 de ani de experiență în poziții de top în diferite industrii și culturi la nivel global, Christo Popov susține că găsirea unei idei de afaceri este primul și cel mai ușor pas pe care care poți să îl faci. „Partea de execuție este cea mai importantă”, a explicat Christo Popov, care a demontat câteva dintre miturile legate de antreprenoriat.

Evenimentul a fost încheiat de Alan Miltz, specialist în domeniul financiar-bancar, care a explicat importanța relației pe care un om de afaceri trebuie să o aibă cu băncile. „Banca este partenerul tău și ar trebui să îl tratezi ca atare. Băncile urăsc surprizele și nu ai vrea să le pierzi încrederea”, susține Alan Miltz.

Alan Miltz are peste 20 de ani de experiență în management într-o gamă variată de industrii, inclusiv servicii financiare și industrie. El a dezvoltat tehnici de analiză financiară care au devenit un standard internațional pentru afaceri, CPA și bănci, fiind folosite în 22 de țări de peste 20.000 de clienți și bănci. Alan Miltz este un speaker cunoscut al Entrepreneurs Organization, având prezentări la universitățile EO din Tokyo, Berlin și Barcelona.

Sponsorii evenimentului au fost: BMW, Bancpost, McDonald’s, Accenture, Maravela și Asociații.