FacebookTwitterLinkedIn

(Foto: Steve Forbes)

Forbes Media vinde majoritatea acţiunilor unui grup internaţional de investitori pentru a accelera creşterea globală a companiei. Elevation Partners va ieşi astfel din Forbes Media.  Termenii tranzacţiei nu au fost divulgaţi.

Forbes Media LLC a anunţat că a încheiat o înţelegere conform căreia un grup internaţional  de investitori va cumpăra o parte majoră din acţiuni. Familia Forbes va păstra o parte semnificativă a acţiunilor şi va lucra împreună cu grupul de investitori pentru a creşte cota de piaţă a produselor Forbes Media în presa scrisă, digital şi tehnologie , precum şi brandurile conexe.

Cumpărătorul, Integrated Whale Media Investments (“IWM”), cuprinde investitori internaţionali şi e condus de Integrated Asset Management (Asia) Limited (“IAM”), o companie de investiţii cu sediul la Hong Kong. Alt investitor semnificativ în IWM este Wayne Hsieh, cofondatorul ASUSTeK Computer Inc., unul dintre cei mari retaileri de PC-uri şi primul producător de  plăci de bază din lume.

Familia Forbes păstrează o parte semnificativă a acţiunilor, iar echipa de management rămâne neschimbată. Forbes Media rămâne o companie independentă cu sediul în SUA.

Produsele Forbes Media au în prezent un reach de 75 de milioane de oameni, prin print, digital, TV, conferinţe, mobil. Forbes Media a realizat în 2013 cea mai bună performanţă financiară din ultimii şase ani.

În SUA Forbes are peste 6 milioane de cititori,  numărul ediţiilor internaţionale ale Forbes a ajuns la 36, iar site-urile sub brandul Forbes au ajuns la 24. În România, revista Forbes este editată de BP Publishing Media, care mai publică Forbes Life şi Up by Forbes.