FacebookTwitterLinkedIn

Pe primele două locuri în rândul ceolor mai ctate publicații print se află cotidienele România Liberă și Ziarul Financiar. Pe locul trei s-a clasat și cotidianul Evenimentul Zilei (7 menițiuni). În topul mediaTrust  se mai găsesc  Libertatea (5 menţiuni),  Adevărul  (4), Click (4), Capital şi Jurnalul Naţional, fiecare cu câte 3 menţiuni.

Ziarul Financiar şi Capital.ro sunt cele mai citate publicaţii de business, fiecare înregistrând câte 7 menţiuni. Forbes a înregistrat 6 menţiuni, la egalitate cu Money.ro, ocupând astfel al doilea loc în clasament. Următoarea publicaţie este Zf.ro cu 4 menţiuni. Alte publicaţii de business prezente în top sunt Capital (3 menţiuni), Wallstreet.ro (2 menţiuni), Money Channel (2 menţiuni) şi Money Magazine (1 menţiune).

Pe primele locuri în clasamentul celor mai citate surse media sunt Hotnews.ro, Realitatea TV,  Antena 3 și RTV. Sport.ro  a urcat de pe locul 11, în luna aprilie, pe locul 5 în topul general actual, cu 31 de menţionări.  Pro TV ocupă locul şase, cu  29 de menţionări, urmat de B1 TV, cu 23 menţiuni şi Ziare.com, cu 21.

La categoria posturi de radio, Europa FM conduce topul, cu 6 menţiuni. Kiss FM, Radio ZU şi Pro FM au înregistrat fiecare câte o menţiune.

Hotnews.ro conduce şi la categoria celor mai citate portaluri online, cu 48 de menţiuni. Rtv.net este pe locul doi, cu 33 de menţiuni.  Ziare.com a urcat pe locul trei, comparativ cu luna anterioară când ocupa locul cinci, înregistrând 21 de menţiuni.  Realitatea.net  ocupă poziţia a patra, cu 16 menţiuni, urmat de Libertatea.ro, Evz.ro şi Wowbiz.ro, fiecare cu câte 8 menţiuni.

Citările surselor media s-au făcut în materiale care au avut ca principale subiecte: politica internă, viaţa mondenă, sportul, economia, sistemul juridic, etc.

Raportul  este realizat pe baza a 438 de materiale referitoare la publicaţii tipărite, online, posturi radio şi TV, care au apărut în perioada 01 – 31 mai  2013 în presa tipărită.