Cautare
, Contributor

Proiecte speciale |
|

Forbes Kids: Timeea Mincă

timeea_IMG_0384.jpg
Pian, jiu-jitsu, dans sportiv. Sunt doar câteva dintre preocupările Timeei Mincă, câștigătoare a două premii naționale la concursuri de interpretare la pian.

Timeea Mincă (10 ani) a început să ia lecții de pian la vârsta de 5 ani. Părinții ei și-au dat seama că are voce și ureche muzicală, așa că au dus-o la o profesoară de pian care s-o evalueze și să aprecieze dacă are aptitudini muzicale. ”Când a aflat ca are doar 5 ani, profesoara a spus că nu lucrează cu preșcolari, dar la insistențele soțului meu a acceptat s-o evalueze.

Forbes Kids: În lumea copiilor

Răspunsul a fost pozitiv, așa că a început să studieze pianul în particular. Doamna profesoară a fost mulțumită de evoluția ei și a decis s-o înscrie la primul concurs după numai  șase luni de pian”, spune Anne Marie Mincă, mama Timeei.

Forbes Kids: Bogdan și Ștefan Iancu

În paralel cu lecțiile muzicale, micuța pianistă  a mai făcut și dans sportiv, timp de patru ani. ”Din cauză  că nu am reușit să-mi găsesc un partener de dans pentru a putea participa la concursuri, am renunțat să mai urmez cursurile de dans”, spune Timeea.

Forbes Kids: Jennifer Dossey

La pian nu ai nevoie de un partener, iar Timeea, care exersează timp de o oră în fiecare zi, a reușit să se afirme, câștigând mai multe concursuri de profil, dintre care cele mai importante sunt două premii I naționale la pian. Mama ei, angajată a companiei Petrom, a înscris-o în programul ”Olimpicii Petrom”, al cărui obiectiv este să creeze o comunitate  în care copiii talentați să se întâlnească pentru a schimba informații, idei, proiecte științificve, dar și unde să se și dezvolte personal.

Forbes Kids: Bogdan Birdeș

”Timeea  a participat la două  sesiuni de premiere organizate în cadrul programului, care au făcut-o să simtă că munca și efortul depuse îi sunt apreciate, să fie mândră de rezultatele obținute și au încurajat-o să meargă mai departe”, explică Annemarie Mincă. Și, chiar dacă Timeea nu ține neapărat să devină o pianistă de renume – ar vrea să se facă medic veterinar – impulsul necesar pentru a merge mai departe este cel mai important factor de succes, indiferent de domeniu.

Forbes Kids: Sara și Patricia Poslușnic

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii