FacebookTwitterLinkedIn

Când a filmat pentru rolul din ”Toată lumea din familia noastră”, peliculă regizată de Radu Jude și câștigătoare a nu mai puțin de șase premii Gopo (cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor în rol principal și secundar, cea mai bună actriță în rol secundar), Sofia Nicolaescu  nici nu știa să citească. ”Este prima experiență de acest gen, a repetat cu trei săptămâni înainte și a învățat pe de rost. Și eu m-am mirat, am aflat lucruri noi despre ea cu ocazia acestor filmări”, spune Cristina Nicolaescu, mama micuței actrițe. Sofia o completează imediat: ”Ce spune mama este o poveste frumoasă și adevărată. Am învățat chiar și replicile celorlalți actori!”

Citește și alte povești din ”Forbes Kids”

Despre cele trei săptămâni pe care le-a petrecut pe platoul de filmare – în fapt un apartament din București – Sofia are numai amintiri plăcute, chiar dacă i s-a părut greu la început să nu se uite direct în camera de filmat atunci când aceasta înregistra. O impresie deosebită i-au făcut actorii Șerban Pavlu și Gabriel Spahiu, precum și regizorul Radu Jude. ”Când întâlnești pentru prima dată un regizor ți se pare ciudat, te întrebi cine o fi. După ce te obișnuiești, e ok. M-a ajutat să învăț rolul, mai întâi fără expresie. Îmi explică, apoi îmi zice ca o poezie ce am de zis și apoi ce stare să am”, povestește Sofia, cu tonul unei actrițe de-adevăratelea. 

Momente mai dificile în timpul filmărilor au existat însă. ”Mi-a fost greu când erau scenele acelea mai intense”, descrie Sofia secvențele mai violente din film, în care mama și tatăl ei vitreg erau legați și maltratați de tatăl său natural. ”I-am explicat că viața nu e simplă și că trebuie să fie fericită că ea nu are acasă așa ceva”, explică mama Sofiei din viața reală.  

Banii cinematografiei în 2012: „Toată lumea din familia noastră”

Și pentru că a venit vorba despre lucruri ”lumești”, trebuie spus că Sofiei îi place mult fotbalul – este fan FC Barcelona și Steaua –, sport pe care îl și practică ”în pauzele de la școală”.

De la terminarea filmărilor la ”Toată lumea din familia noastră”, Sofia a mai avut un rol într-un scurtmetraj și ar vrea să mai joace în filme – ”Am învățat să intru în pielea personajului, e ca o joacă pentru mine”–, dar  nu simte încă celebritatea. ”Nu m-a recunoscut nimeni pe stradă, poate doar în gând”, spune Sofia. Aceasta este însă doar o chestiune de timp, dacă va continua pe calea actoriei, am adăuga noi.