FacebookTwitterLinkedIn

Cu Patricia Poslușnic, în vârstă de aproape zece ani și interpreta rolului principal din filmul ”Ho Ho Ho 2: O loterie de famile”, am discutat prima dată în decembrie 2012, pentru un articol apărut în ianuarie în revista ”Forbes România”. Ne-am reîntâlnit la începutul lunii mai, pentru a vedea ce a mai făcut între timp.

Când o întrebi despre cel mai recent proiect cinematografic al său , un film care va apărea spre sfârșitul anului, Patricia începe să vorbească despre scenariu. ”Inițial, era o comedie, dar apoi s-a schimbat mult. Eu eram la început o fată foarte bogată, cu o casă foarte mare, dar fără prieteni. Apoi, în noul scenariu, eram săracă”, povestește tânăra actriță, adăugând că nu i-a fost greu să se adapteze. ”E doar un rol, deși în prima variantă trebuia să plâng, ceea ce însemna mai mult din punct de vedere al interpretării.” În total, în acest an vor avea premiera nu mai puțin de patru filme în care joacă Patricia Poslușnic („The Necessary Death of Charlie Countryman”, „Domnul de la curte”, „Sunt o babă comunistă” și ”Un dar pentru tine”).  

Forbes Kids: Jennifer Dossey

Tânăra actriță a avut prilejul intre în contact cu actori consacrați, precum Kevin Costner – l-a cunoscut pe platourile de filmare de la ”Hattfields & McCoys” – sau Shia LaBoeuf, în timpul turnării filmului ”The Necessary Death of Charlie Countryman”. De la fiecare a învățat câte ceva. ”Tudor Chirilă m-a învățat cum să plâng, pentru că eu în realitate nu plâng aproape niciodată”, spune ea, pe un ton cât se poate de serios.

Iar Patricia transmite acum ceea ce a învățat sorei ei, Sara (7 ani), a cărei ”carieră” se află în plină ascensiune, după ce a câștigat un rol – Mia – în sezonul al patrulea al serialului ”Pariu cu Viața”, produs de Media Pro și al cărui ultim episod a fost difuzat luna trecută la Pro TV.

”Patricia m-a ajutat mult, mi-a zis că trebuie să fiu foarte calmă”, spune Sara, privind-o pe sora ei mai mare, la ale cărei filmări a fost de multe ori, familiarizându-se astfel cu platourile și cu echipa. Sara Poslușnic nu este la prima experiență ”media”, ea realizând, în ultimii ani, mai multe reclame foto ale unor lanțuri de hipermarketuri, dar nu numai.  ”Atunci când am auzit că am luat castingul am fost foarte fericită că în sfârșit joc și eu într-un film. M-am obișnuit cu platoul, mă înțeleg bine cu regizorul, toată lumea mă ajută”, spune Sara, care va relua filmările la Buftea în toamnă.

Rămâne de văzut dacă cele două surori vor deveni actrițe cu acte-n regulă atunci când vor crește mari. Oricum, au și variante de rezervă:  Sara vrea să devină cântăreață, iar Patricia – medic chirurg. Important pentru ele este că au trecut deja prin experiențe de povestit nepoților.