FacebookTwitterLinkedIn

Pentru orice sportiv de succes, rezultatele sunt cele care contează. Iar pentru Jennifer Dossey acestea vorbesc de la sine. Campioană națională ”indoor” și ”outdoor” la viteză și săritura în lungime, la categoria ei de vârstă, Jenny a câștigat anul acesta cele două probe la  toate cele șase concursuri la care a participat – Cupa Olimpia, Campionatul Municipal, Campionatul Național Zonă, Campionatul Național Indoor și Campionatul Municipal Outdoor, Campionatul Național Outdoor– stabilind și recorduri (4,46 metri la săritura în lungime și 7,6 secunde la proba de viteză 50 de metri).

Când sămânța dă rod. Lecțiile Gabrielei Szabo

”Jenny e un copil talentat, din toate punctele de vedere. Arată foarte bine, are calități, motricitate, are tot ce-i trebuie, e și foarte receptivă la tot ce-i spun”, spune Anișoara Cușmir, fostă atletă demare performanță  – campioană olimpică la săritura în lungime în 1983   – și antrenoarea grupei de copii de la CSA Steaua București din care face parte și Jenny. ”Ar fi cea mai mare bucurie a vieții mele ca Jenny să-mi bată recordul național, aș accepta lucrul ăsta”, adaugă Anișoara Cușmir, zâmbind cu afecțiune.

Pentru Jennifer Dossey, fiica portarului de fotbal Ibrahim Dossey, atletismul a însemnat, la propriu, dragoste la prima vedere. ”Am fost să văd o prietenă care făcea atletism și mi-a plăcut, așa că am început și eu să practic acest sport”, explică ea. La atletism a ajuns în urma unei întâmplări mai puțin plăcute: și-a rupt mâna. ”Pe atunci făceam balet și am lipsit trei luni. Când m-am întors, doamna mi-a spus că sunt cu capul în nori, așa că nu m-am mai dus. ”

Forbes Kids: Karate Kid

Jenny, căreia în timpul liber îi place să deseneze și să se uite la concursuri de atletism – sportivii ei preferați sunt Usain Bolt, Yohan Blake și Anișoara Cușmir –, spune că participarea la concursuri este foarte importantă. ”Când câștig un concurs simt că sunt mai aproape de o carieră mai bună și că pot deveni o mare atletă.”

Ioana Dossey, mama lui Jennifer, intervine în discuție: ”Consider că a face sport este benefic pentru sănătatea ei, eu îm doresc ca ea să continue.  În același timp, mi se pare devreme pentru a vorbi de o carieră în adevăratul sens al cuvântului. Mărturisesc însă că mi-ar plăcea.”

Forbes Kids: Patricia și Sara Poslușnic

Rămâne de văzut dacă Jennifer Dossey va deveni următoarea Anișoara Cușmir a României. Cert este faptul că are toate calitățile necesare pentru marea performanță.