FacebookTwitterLinkedIn

Frații Ștefan și Bogdan Iancu, probabil cei mai titrați actori-copii din România,  și-au început carierele cu reclamele TV, însă apoi drumurile lor s-au separat din punct de vedere ”profesional”.

Calea lui Bogdan (foto stânga), al cărui prim rol principal într-un film a fost ”Horațiu” din ”Ho Ho Ho”, a trecut prin studiourile de la Buftea ale Media Pro, unde a filmat recent pentru serialul ”Pariu cu Viața”. Între cele două proiecte și printre alte filmări, Bogdan (14 ani) a făcut poate rolul vieții sale de până acum: ”Alex” din ”Condamnat la viață”, peliculă regizată de Bogdan Dreyer, produsă de Family Film și în care i-a avut parteneri de platou pe celebrii Gerard Depardieu și Harvey Keitel. ”Am avut multe de învățat de la acești doi actori geniali, care au stiluri foarte diferite. Gerard Depardieu improvizează foarte mult, în timp ce  Harvey Keitel învață textul foarte bine și analizează fiecare mișcare. Ambii însă mi-au dat un sfat, care m-a ajutat foarte mult: să simt rolul”, povestește Bogdan.

Forbes Kids: Jennifer Dossey

Drumul profesional al lui Ștefan Iancu (15 ani) l-a adus de mai multe ori pe tânărul actor în studiourile Castel Film, la Media Pro, dar și la alte case de producție. Printre filmele în care a jucat (11 la număr, la care se adaugă un documentar și un serial TV) se numără ”Amintiri din epoca de aur – Alfabetizare”, în regia lui Cristian Mungiu,  ”Nașa/The Godmother”, ”Born to raise hell” – alături de Steven Seagal. Cel mai recent proiect cinematografic al său, care va avea premiera în acest an – Kira Kiralina, produs de Castel Film – i-a oferit prilejul să lucreze cu regizorul Dan Pița. ”Prima oară  când l-am văzut pe domnul Dan Pița eram foarte emoționat, și de aceea eram mai reticent, nu voiam să vorbesc. Cu timpul mi-am dat seama că am multe de învățat de la el”, explică Ștefan Iancu, ai cărui actori preferați sunt Robert De Niro și Al Pacino, dar care a văzut și filme românești, în special cele regizate de Sergiu Nicolaescu și Cristian Mungiu.

Forbes Kids: Patricia și Sara Poslușnic

Cei doi frați spun că discută rareori între ei despre rolurile lor. ”Mi se pare că avem stiluri de joc diferite, nu pot descrie cum joacă fiecare. Sigur, suntem frați și avem ceva în comun”, spune Bogdan (14 ani), fan al regizorului Tim Burton și, prin extensie, al actorului Johnny Depp.

Forbes Kids: Bogdan Birdeș, Karate Kid

Deși frații Iancu nu au studii de actorie – ”Mi se pare că un copil trebuie să aibă spontaneitatea vârstei, nu cred că trebuie să-l învețe cineva să râdă sau să fie mirat”, spune mama lor, Carmen Iancu –, ei se pot numi deja actori adevărați, pentru că au învățat ”meserie” de la artiști și regizori de talie internațională.