FacebookTwitterLinkedIn

Bogdan Birdeș a început lecțiile de karate la vârsta de 5 ani, la clubul sportiv  karate Rapid, afiliat la Federația Româna de Karate WKC. ”Mă uitam la un desen animat cu Naruto și mi-am dorit să fiu ca el. Am fost cel mai mic copil care a fost acceptat la cursuri”, semândrește Bogdan. Personajul principal al seriei manga , Naruto Uzumaki, este un adolescent care visează să devină un ninja recunoscut drept cel mai puternic dintre toți și liderul satului.

Forbes Kids: Patricia și Sara Poslușnic

Pentru tatăl lui Bogdan, Adrian Birdeș, altele au fost motivele pentru care și-a dus fiul lakarate. ”Practicarea unui sport de la o vârstă atât de fragedă întărește organismul, reduce riscul de obezitate, îl ajută să-și dezvolte îndemanarea și să devină sociabil și comunicativ. Prin practicarea acestui sport capătă încredere in fortele proprii,  se dezvoltă spiritul de echipă , curajul, voința și concentrarea”, explică el, adăugând că perseverența lui Bogdan în a-i cere să-l ducă la karate a jucat un rol hotărâtor.

Forbes Kids: Jennifer Dossey

Clubul din care face parte participă anual la multe concursuri, iar ”Karate Kid” a început activitatea competițională la îndrumarea sensei Iuliana Sulu și sensei Mihaela Iorga. ”Ele mi-au dat încredere în forțele proprii”, spune Bogdan, care a câștigat peste 15 medalii, la diferite concursuri precum Cupa Campionilor Europeni, Cupa Romaniei, Cupa Transilvaniei, Cupa Dojokan. ”De patru ani sunt campion național la stilul Goju Ryu și-mi doresc să fiu și-n acest an”, precizează tânărul sportiv.

Bogdan Birdeș merge la antrenament de trei ori săptămână (zilnic înaintea concursurilor).. Înscris în programul ”Olimpicii Petrom” – tatăl lui este angajat al acestei companii – micuțul karatist spune că vrea să facă o carieră din karate, în postura de antrenor sau în cea de polițist. Nu ne mai rămâne decât să-i spunem ”Banzai !”.