FacebookTwitterLinkedIn

Peste 250 de antreprenori, manageri ai companiilor care activează pe piața locală, studenți, bloggeri și jurnaliști au participat sâmbătă la evenimentul Forbes Heroes, organizat de Forbes România ca o soluție pentru grava criză de adevărate modele în care se află societatea românească.

Evenimentul a avut un puternic impact în social media, având peste 180 de apariții sub #ForbesHeroes pe Instagram și sute de menționări pe Facebook, Twitter sau Foursquare.

Invitații speciali ai evenimentului au fost cel mai mare alpinist român, Horia Colibășanu, și cel mai respectat arhitect român, Dorin Ștefan. Recent întors din expediția de pe Everest, Horia Colibșanu a dat detalii în exclusivitate despre această experiență și le-a împărtășit participanților lecțiile învățate în expedițiile sale. Printr-un Skype call direct de la Bienala de Arhitectură de la Veneția, arhitectul Dorin Ștefan a vorbit despre depășirea limitelor din domeniul arhitectural.

Primul panel, “Be brave and challenge everything!”, a fost deschis de Uca Marinescu, cea mai cunoscută femeie explorator din România, care a vorbit despre lecțiile învățate în expedițiile sale. Bogdan Iordache (co-fondator TechHub) a povestit cum a luat naștere TechHub și cum hub-ul său a reformat mediul antreprenorial din România. Bogdan Georgescu, (fondatorul Bookster) a vorbit despre provocarea de a renunța la corporație și de a fonda un business inovator, apoi Traian Brumă (co-fondatorul Universității Alternative) a povestit despre provocarea de a fonda propria universitate, atunci când sistemul educațional nu mai putea fi reformat. Despina Andrei (Communication and fundraising manager, Unicef  România) a împărtășit lecțiile învățate din experiența sa, urmată de Leslie Hawke (fondatoarea Ovidiu Ro.) care a explicat de ce a ales să susțină sistemul din România și ce lecții a învățat din această experiență.

În următoarea secțiune, “Practice & get better!”, Ionuț Budișteanu (inventatorul mașinii care se conduce singură), Cezar Munteanu (chef-ul diplomaților) și Cristi Badea (fondatorul MavenHut) au vorbit  despre perseverență și despre pașii făcuți pentru a deveni performanți în domeniile lor de activitate.

Mirela Retegan (fondatorul Zurli) și Ilinca Stihii au vorbit în cadrul panelului “Design, imagine and create!” despre curajul de a transforma imaginația în realitate. În cadrul aceleiași sesiuni, Adrian Boțan (Creative Partner, McCann) și Mihai Gongu (Creative Director, GMP Group) au vorbit despre conceptul din spatele campaniilor publicitare și despre secretul din spatele creativității.

Invitații din ultimul panel, intitulat “Step up and take the lead!”, au explicat care sunt calitățile care deosebesc liderii de oamenii obișnuiți. Mihai Constantinescu (fondatorulfestivalului internațional George Enescu) a vorbit despre începuturile festivalului în România, iar Raed Arafat (fondatorul SMURD) a povestit despre provocările din spatele SMURD. Șerban Radu (co-fondatorul Cărturești) a vorbit despre conceptul brandului său, în timp ce Mihai Marcu (fondatorul MedLife) le-a împărtășit participanților lecțiile învățate din experiența sa de business.

Evenimentul Forbes Heroes a fost organizat în parteneriat cu Colliers International și Unilever.

Partenerii media ai evenimentului au fost: Cocor, Manager.ro, Mall Promenada, Femei in Afaceri, CCIFER, Academia de Studii Economice București, Young Leaders Club, Akcees, Educativa, VIP România, Business Club, Econosofia, Leadership Development, International Affairs, AIESEC, ASPSE, ASUB, www.intreprinzatorturism.ro, www.ruralantreprenor.ro, www.ruralmanager.ro, www.fntm.ro, IQads, Radio ZU, Radio Magic FM, Radio Rock FM, www.cariereonline.ro.