FacebookTwitterLinkedIn
UPDATE SPEAKERI CONFIRMAȚI:
 
Corneliu Bodea – Adrem Invest, Adrian Borotea – CEZ Romania, Nicola Crawford – Gras Savoye Advisory Board Member, Bogdan Enoiu – antreprenor, Valentin Binig – coordinator al diviziei de energie, Deloitte Romania, Bogdan Nitu – Superlit Romania.

Pentru inscrieri și detalii: evenimente@forbes.ro. Oportunități de discurs:cezar.burlan@forbes.ro

Energia este unul dintre domeniile cu cel mai mare potențial de dezvoltare în România. Cel puțin așa afirmă cei mai mulți dintre oamenii de afaceri și consultanți.

Situația din ultimii ani s-a schimbat însă fundamental, prin reducerea dramatică a schemelor de sprijin pentru energia verde și modificarea strategiilor guvernamentale privind investițiile în domeniu, instituirea unor noi taxe, programul de listări la bursă. Nu în ultimul rând, a doua jumătate a anului trecut a fost marcată de apariția protestelor violente de la Pungești, împotriva gazelor de șist.

Anul 2014 se prefigurează a fi, în acest context, un an important, cu o influență puternică pe termen mediu în condițiile în care va fi marcat, dincolo de reducerea schemei de sprijin pentru energie verde, de noile taxe și de renegocierea redevențelor privind petrolul și țițeiul extras, dar mai ales de faptul că cererea de energie, gaze naturale și carburanți a scăzut din nou.

Autoritățile, finantatori, reprezentanți ai companiilor și antreprenori din domeniul energiei vorbesc deschis despre soluțiile pe care la are România.

Teme de discuție:

Strategii guvernamentale privind dezvoltarea sectorului energetic

Energia pe Bursă: listările Nuclearelectrica și Romgaz au adus 450 mil. de euro pentru statul român – reprezintă Hidroelectrica, Electrica și Complexul energetic Oltenia o ofertă interesantă pentru investitori?

Piața gazelor: Cât de competitivă și liberă este piața românească a gazelor, având în vedere ponderea pe care o dețin importurile de gaze?

Piața carburanților: Care sunt oportunitățile de business din segmentul comercializării carburanților și cum gestionează marii jucători din domeniu schimbările regimului de taxtare?

Energia verde: Care este direcția din care bate vântul în energia verde? Va răsări soarele și pentru investitorii din domeniu?

Surse de finantare în energie

Oportunități antreprenori: Ce rol pot juca antreprenorii români și marii jucatori din domeniul industrial în piața de energie și cât de independenți din punct de vedere energetic pot ajunge?

Parteneri: BioFuel, Gras Savoye

Parteneri media: Revista de Energie Verde, Instalnews.ro, Petroleum Industry Review, Energy World/EnergyOnline.ro, Focus Energetic și energynomics.ro.