Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Forbes CEE Forum |
|

Forbes CEE Forum 2020, Therese Hyden (Ambasadoarea Suediei): „Cu sprijinul UE, și România poate deveni green, smart și digital“

Miercuri, 23 septembrie,  a avut loc prima zi a Forbes CEE Forum 2020, eveniment care reunește oameni de business de top din România, redactori șefi Forbes din țările CEE, precum și ambasadori și autorități.  
 aboneaza-te
Therese Hyden

Therese Hyden, Ambasadoarea Suediei în România, a fost speaker în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum 2020. Iată cele mai importante declarații ale sale:

„Nu trebuie doar să supraviețuim crizei, ci trebuie s-o depășim. Am văzut că toate țările lucrează cu aceleași provocări pentru a opri răspândirea coronavirusului și presiunea care se pune pe sistemele noastre naționale.

Țara mea, Suedia, are același obiectiv ca România și majoritatea statelor: să salveze vieți și să protejeze sănătatea publică. Suedia vrea să limiteze impactul coronavirusului asupra oamenilor și afacerilor. Datorită modelului guvernamental și al încrederii pe care suedezii o au în autorități, nu au fost lockdown în Suedia. Școlile sunt deschise și acum Suedia are printre cele mai mici rate de infectare din regiune.

Therese Hyden la Forbes CEE Forum 2020

Totuși serviciile, consumul intern, exporturile și turismul au scăzut, iar economia Suediei a avut de suferit. Se așteaptă ca PIB-ul să scadă cu 6%, dar este mai puțin decât media europeană. Guvernul suedez a adoptat o serie de amendamente, iar săptămâna aceasta a fost cel mai important: economia trebuie revitalizată, iar această revenire trebuie să fie verde.

Trăim un moment definitoriu, mai ales că omenirea se confruntă cu un alt pericol: schimbarea climatică.

Dar nu avem nevoie doar de o recuperare verde, ci de o revenire inteligentă și digitală. Și acest lucru vrea și guvernul României prin planul de investiții.

Cu sprijinul UE, și România poate deveni green, smart și digital. Așa că faceți planuri și cheltuiți banii cu înțelepciune. Fiecare drum, fiecare spital și fiecare școală care vor fi construite, aduc speranță românilor sa rămână aici, pentru un viitor mai bun în această țară frumoasă.

Nu putem trece singuri prin această criză, avem nevoie de mai mult comerț, nu de mai puțin. Economia suedeză depinde de exporturi, dar și de importuri, inclusiv din România. Iar Suedia și România au experimentat o creștere a comerțului în ultimii 10 ani.

Una dintre cele mai importante tranziții pe care a făcut-o Suedia în această perioadă a fost îmbunătățirea transportului. Iar țara mea cumpără cele mai robuste motoare de trenuri de la Craiova.

România se poziționează ca piața emergentă în economia Europei.

Comuntate de business și guvernul, aici în România, dar și în Suedia trebuie să lucreze împreună pentru a ieși din criză, astfel încât să facem tranziția către green și digital.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii