FacebookTwitterLinkedIn

Sorin Preda, Fondator și CEO Global Vision, a fost speaker în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum 2020. Iată principalele sale declarații:

“Cred că asta e misiunea și menirea noastră ca antreprenori indiferent de contextul de piață, de conjuctură: să găsim puterea de a continua să facem lucruri. La șase luni de la acel moment cred că am reușit să ne așezăm într-un plan de management ajustat cu niște direcții destul de clare pentru mine în momentul de față: supraviețuirea și tranzitul către o perioadă de o nouă reînflorire a afacerilor noastre. 

Criza aceasta ne-a cauzat tuturor, poate cu mici excepții, o scădere dramatică a veniturilor și cred că principalul obiectiv al liderilor de organizații în acest moment ar trebui să încerce să se concentreze pe un revenue recovery. Nu pot supraviețui fără venituri și revenirea la nivelul de încasări pe care îl aveam înainte de criză nu va fi posibil fără o reinventare a câtorva lucruri. În primul rând operaționale și în al doilea rând organizaționale. 

Din punctul nostru de vedere partea de experiență pe care o livrăm clienților noștri trebuie să capete o caracteristică diferită și ce mi s-a părut mie interesant este că din ce în ce mai mult clienții te întreabă despre reziliența organizației tale. 

(…) Cred că este absolut necesar ca în orice industrie activezi să cauți să oferi clienților tăi o experiență de tip e-Commerce. Nu îmi dau seama cum mai putem să funcționăm fără un astfel de mecanism.

Fundamental valorile de leadership pe care trebuie să le pui pentru a depăși această perioadă nu diferă cu nimic de ceea ce gândeam sau simțeam să facem oricum înainte de această criză. Teoria mea a fost întotdeauna, fiind un antreprenor primă generație fără un capital de lucru mare la început, să adopt lucrurile cu prudență, dacă se poate consecvență și cu atenție deosebită acordată părții de staff și tot ce înseamnă stakeholders.”