FacebookTwitterLinkedIn

Ovidiu Toma, CEO CryptoDATA, a fost speaker în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum 2020. Iată cele mai importante declarații ale sale:

Noțiunea de transformare digitală s-a tot discutat în ultimii 10 ani, însă toată lumea vorbea în mare despre digitalizare. În ultimul an, în acest context pandemic, discuțiile s-au intensificat. Iar factorii decizionali încearcă să digitalizeze pe fast farward fără să țină cont de câteva aspecte. Însă 90-95% dintre angajați nu știu ce înseamnă digitalizare.

Digitalizarea ar trebui împărțită în două capitole: in house și abordarea către clienți.

Dacă ne uităm la acest proces, există o mare problemă de securitate și foarte puțini, cel mult 10% dintre liderii unei companii, o iau în calcul. Dar securitatea e un factor important, fie că vorbim despre work from home sau proceduri interne. Publicul larg nu înțelege conceptul de blockchain – pentru mulți e doar crypto valută. Dar e tehnologia care ne oferă multe atuuri și aplicații în domeniul securității. Trebuie pus accent pe securitate în digitalizare și nu să o facem doar de dragul de a ne digitaliza.

Conceptul de digitalizare înseamnă și puțin mai multă atenție în zona de marketing. Când vorbim despre online și work from home depindem foarte mult de două canale și atât: Google și Facebook. Imaginați-vă ce ar însemna o lume fără Google și fără Facebook. Mai putem face marketing așa cum facem astăzi? Prin cine? Media tradiționale sunt super limitate din punct de vedere al interacționării umane și atunci digitalizarea ar însemna și o abordare complet diferită în zona de marketing hibrid.

Î: Care este elementul esențial care l-ar putea determina pe un manager căruia îi este frică de tehnologie să facă pasul?

Această fobie a angajatului mai degrabă, o fugă de noutate, de digitalizare, vine și dintr-o slabă pregătire sau confort al lui, de acest concept numit inteligență artificială. Dar pentru a veni în sprijinul angajatului am creat o aplicație user friendly în care conceptul de securitate e lăsat în mâinile dezvoltatorului și nu în cele ale angajatului.

Problema e cum faci utilizatorul să cunoască și platforma pe care interacționează, și partea de securitate, astfel încât să fie protejat, dar să-l ții și focusat pe task-ul pe care-l are, care de multe ori nu are legătură cu IT-ul.

Ovidiu Toma la Forbes CEE Forum 2020

Am intrat în piață cu cele două sisteme de operare și harduri pe care le-am dezvoltat astfel încât angajatul să fie focusat pe ce are de făcut la serviciu, fără să-și mai bată capul cu chestiuni IT.

Implementând proceduri și aducând aplicații user friendly suntem cu un un pas mai aproape de digitalizare.

Î: Ce să nu faci în digitalizare?

Nu-i dai omului să facă ceva ce nu intră în skill-urile lui, decât dacă îi pui la dispoziție tool-uri necesare, user friendly. Și în securitate, și în automatizare, oamenii nu trebuie să-și bată capul. Până acum îi dădeai angajatului un antivirus, dar acum îi dai un sistem de operare, o cheie de criptare și ești protejat integral.

Ar trebui să înțelegem fiecare capitol al digitalizării pe care-l abordăm cu clienții, cu angajații și fiecare task în parte. Trebuie să-l faci pe user să vadă că e și în interesul lui. Robotul nu vine să-ți ia jobul, ci să-ți facă munca mai ușoară. Nu cred că o să ajungem într-o lume în care roboții o să facă totul.

Î: Care a fost lecția pe care ați învățat-o în aceste 6 luni de pandemie?

Pe plan personal am învățat că noțiunile de tip e-learning, work from home funcționează și trebuie să se întâmple mai repede decât ne-am aștepta. E nevoie de digitalizare, cu mici semne de întrebare legate de calitatea implementării. 

Această mixtură de familie cu serviciu, unde îmbinăm activități de viață privată și profesională în același timp, nu sunt benefice. Lucrând de acasă  îți dai seama că interacțiunea cu alte persoane îți lipsește, muncești prea mult și în direcții diferite. Mai mult aș vota, pe termen lung, să nu le amestecăm.