FacebookTwitterLinkedIn

Ömer SÜSLI, fondator și CEO Homelux, a fost speaker în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum 2020. Iată care au fost principalele sale declarații:

„Este adevărat că sunt un luptător, recunosc că de multe ori am curaj, dar nu este meritul meu, ci al lui Dumnezeu. În această perioadă trebuie să fim foarte atenți pentru că cele mai periculoase sugestiile sunt cele oferite gratis, pentru că nu există o rețetă general valabilă pentru a traversa cu bine această criză, orice companie are particularitățile sale, drept urmare fiecare antreprenor trebuie să-si facă propriile calcule.

La fel ca și din celelalte crize, și din aceasta, noi, ca grup am învățat că trebuie să investim mai mult si să mergem înainte. Noi nu am sistat investițiile nici măcar în această perioadă de incertitudini și lipsită de predictibilitate, ba dimpotrivă, am achiziționat mai multe camioane marca Ford pe care le astept să ne fie livrate chiar în această săptămână. Cu siguranță depăsim acest covid, asa că trebuie să mergem mai departe cu business-ul nostru.

La Homelux, deși am avut magazinele închise două luni, am găsit alte căi de a ne adresa clienților si anul acesta suntem cu 59% în crestere față de anul trecut. Concluzia este următoarea: nu asteptăm să treacă criza, ci muncim, mergem mai departe. Sugestia mea, chiar dacă este gratis si, implicit periculoasă, este să nu se înceteze din a se investi, în această perioadă. Și, IMM-invest este un program foarte bun în sprijinirea proiectelor pentru care se dorește o extindere a activităților.

Vom învinge această perioadă dificilă prin investiții, prin muncă, prin oferirea de locuri de muncă. Avem datoria să oferim valoare muncii pe care o realizăm”.