FacebookTwitterLinkedIn

Antonio Eram, CEO și Fondator Netopia Payments, a fost speaker în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum 2020. Iată principalele sale declarații:

“Noua normalitate înseamnă să te adaptezi. Tot ce a fost înainte de 1 ianurie 2020 nu mai există. Chestia asta nu o să se mai termine niciodată, din contră vor apărea chestii din ce în ce mai provocatoare și cine nu se adaptează va fi foarte nasol.

Plățile cu cardul sunt o componentă. În momentul de față există soluții alternative la plata cu cardul. Viitorul plăților nu are de a face cu plățile. Nu o să mai conteze. Contează intenția și execuția, dar cum o faci, prin ce o faci este irelevant.

În următoarea perioadă vor exista mașini care vor discuta cu mașini. Mașini care vor avea suficient de multă inteligență artificială în ele încât să devină corporații prin ele însele. Deci lucrurile se schimbă într-un mod radical.

Avem o oportunitate în față să putem construi ceva radical mai bine. Dacă vom face parte din cei care înaintează mai repede vom ajunge undeva departe.

Trebuie să facem un shift radical în felul în care trăim și în care înțelegem ceea ce se întâmplă în jurul nostru dacă vrem să supraviețuim. Oricum șansele sunt mici, dar hai măcar să încercăm să le maximizăm măcar atât cât putem.

Schema de bază în momentul de față este: acoperă cât mai mult teritoriu și după aia vezi ce se întâmplă. Dematerializarea banilor, depersonalizarea este o chestie care deja s-a terminat. Lucrurile astea se întâmplă cu un motiv.

Într-un viitor relativ apropiat vom avea toți empatia unui lup flămând.”