FacebookTwitterLinkedIn

Alin Popa, Head of Residential Knight Frank România, a fost speaker în cadrul evenimentului Forbes CEE Forum 2020. Iată care au fost principalele sale declarații:

„În perioadele acestea în care cu toții ne confruntăm cu provocări pe plan profesional, ar trebui să ne axăm mult mai mult pe oportunități. Pandemia trebuie să fie o provocare comună, atât angajatorii cât si angajații ar trebui să facă un front comun pentru a traversa mult mai facil această perioadă.

Sună foarte bine când discutăm despre munca de acasă, dar dacă analizăm piața rezidențială din România, în anii trecuți, 65% din creditele ipotecare au fost accesate pentru programele sociale, pentru spații mici, iar în această situație, practic vorbim despre acei coroporațiști care lucrează de acasă. Iar, atunci când și-au achiziționat apartamentele, de exemplu, cu două camere, aceștia nu au luat în calcul nouă situație în care ne aflăm acum, nu se gândea nimeni că peste doi ani vom avea nevoie de încă o cameră pe care să o transformăm în spațiu de birou, motiv pentru care pentru mulți dintre aceștia, tranziția către o casă care să permită un astfel de perimetru destinat lucrului, este una destul de dificilă.

(…) În luna februarie a acestui an, am avansat un proiect rezidențial în zona Băneasa și rezultatele au fost chiar încântătoare. Până acum am contractat undeva până la 45% din stocul de apartamente în prima fază. Ceea ce a fost cu adevărat îmbucurător este faptul că, în perioada de lockdown, colegii mei au semnat contracte.

Este adevărat că primele trei luni de la declansarea pandemiei au influențat dedline-ul proiectelor care trebuiau finalizate, au fost mulți dezvoltatori care au lăsat deoparte proiectele pentru apartamente si s-au îndreptat către cele destinate vânzării terenurilor pentru case, care în această perioadă au crescut cu 40% față de aceeasi perioadă a anului trecut.

(…) Nu cred că pe viitor ne vom muta biroul acasă”.