FacebookTwitterLinkedIn

În realizarea topului, am luat în calcul cinci criterii: rata de neocupare, stocul existent în anul 2015, livrările pentru 2016, structura cererii din 2015 și ponderea clădirilor verzi în stocul total din fiecare zonă. Datele statistice necesare au fost furnizate de către compania de consultanță imobiliară Knight Frank România.

Clasamentul final aduce câteva surprize: ocupantul primului loc nu este hub-ul Calea Floreasca-Barbu Văcărescu, în timp ce polii office regionali iau locurile unora dintre zonele bucureștene.

În afară de analiza pieței office din 2015 și a perspectivelor pentru acest an, Forbes Best Office Buildings 2016 identifică zonele în care lucrează astăzi elitele profesionale din România. 

În plus, în ediția tipărită a revistei Forbes România puteți vedea care au fost cele mai importante 26 de  tranzacții cu clădiri de birouri din ultimii 12 ani. Valoarea acestor tranzacții a depășit suma de 1,5 miliarde de euro.

Mâine seară (25 februarie), în cadrul Galei Forbes Best Office Buildings 2016, revista Forbes România va recunoaște și va premia meritele celor mai activi și inovatori jucători din segmentul office din România.

Top 10 hub-uri office din România

Locul 1: Dimitrie Pompeiu

Bulevardul Dimitrie Pompeiu din nordul Capitalei a revenit, pe parcursul ultimilor doi ani, în atenția dezvoltatorilor de clădiri de birouri. 

Află câți metri pătrați de spații office vor fi livrați în acest an în hub-ul office Dimitrie Pompeiu. 

Locul 2: Calea Floreasca – Barbu Văcărescu

Cele mai importante tranzacții ale anului trecut au fost generate de clădirile office din zona Calea Floreasca-Barbu Văcărescu.

Află cine sunt jucătorii care au achiziționat clădiri de birouri în hub-ul Calea Floreasca – Barbu Văcărescu. 

Locul 3: Centru-Vest

Zona de centru-vest a Capitalei este, fără îndoială, cel mai fierbinte punct în privința dezvoltării de clădiri de birouri.

Vezi care sunt devoltatorii care edifică în prezent clădirii office în Centru-Vest. 

Locul 4: Central Business District

Central Business District rămâne un hub office căutat atât de către chiriași, cât și de către dezvoltatorii imobiliari.

Care sunt proiectele ce vor fi livrate pe piață în CBD în acest an?

Locul 5: Vest

Putem vorbi, în Vestul Capitalei, despre concurență pe segmentul office? Totul pare a fi o chestiune de poziționare.

Află mai multe despre hub-ul office Vest, „inventat” de omul de afaceri Liviu Tudor, care a construit, între 2009 și 2013, ansamblul West Gate. 

Locul 6: Cluj-Napoca

După ce a surclasat Bucureștiul în ediția din acest an a topului Forbes 40 cel mai bune orașe pentru afaceri, Clujul intră direct pe locul al șaselea al clasamentului celor mai bune hub-uri office din România.

Află care sunt proiectele reprezentative din segmentul office clujean. 

Locul 7: Centru

Zona ultracentrală a Bucureștiului nu duce lipsă de cerere, însă livrări sunt puține.

Vezi cine sunt cei doi oameni de afaceri din topul Forbes 500 care au dezvoltat în ultima vreme clădiri office în centrul Capitalei. 

Locul 8: Piața Presei Libere

Estimările optimiste din ultimii ani cu privire la noi livrări în hub-ul office Piața Presei Libere nu au devenit realitate.

Citește mai multe despre hub-ul office Piața Presei Libere din București. 

Locul 9: Băneasa

Băneasa este unul dintre hub-urile office bucureștene care s-au aflat permanent în atenţia chiriaşilor.

Află pe ce loc s-a situat hub-ul office Băneasa, anul trecut, din perspectiva cererii. 

Locul 10: Timișoara

Potențialul crescut de business al Timișoarei, cel mai bun oraș pentru afaceri în 2016,  nu i-a lăsat indiferenți pe dezvoltatorii de clădiri de birouri.

Află care este și cât va costa proiectul-mamut dezvoltat în Timișoara de unul dintre cei mai importanți jucători români din real estate-ul autohton

EXTRA TOP

Planuri de mărire pentru segmentul office din Brașov

Pipera își revine greu după criza imobiliară

Zona de Est a Bucureștiului, săracă în clădiri de birouri

Nimic nou pe frontul de Sud