Cautare
, Contributor

Energie |
|

Forbes 500 2015: Locul 19 – Augustin Oancea

Care a fost reţeta unuia dintre cei mai dinamici traderi de energie?
Augustin Oancea 6234818-Mediafax_Group-Silviu_Matei

Augustin Oancea 

520 de milioane de lei

București 

Energie 

Tinmar Ind, companie controla­tă de omul de afaceri Augustin Oancea prin firma Mar Tin Consulting & Management -în acționariatul firmei mai apar companiile Victory Executive SRL, deținută de Alexandru Oancea, și JO Holding AG (Elveția) -estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 2,7 miliarde de lei (aproximativ 610 milioane de euro, la un curs de 4,44 lei pentru un euro), potrivit reprezentanților firmei. Această cifră ar fi mai mare decât veniturile de 2,4 miliarde de lei din 2014 și cele de 1,7 miliarde de lei din 2013.

VEZI AICI PROFILUL LUI AUGUSTIN OANCEA

Creșterea companiei cu afaceri în comer­cializarea de energie electrică reiese și din numărul mai mare de societăți afiliate din piețele externe, comparativ cu anul trecut. Astfel, Tinmar Ind are filiale în România, Ungaria, Austria, Germania, Bulgaria,

Grecia, Cehia, Slovacia, Serbia și Croația, în timp ce reprezentanții companiei indicau, într-o prezentare din vara acestui an, că se vor extinde în Turcia, Polonia, Slovenia, Italia, Danemarca, Norvegia, Suedia și Finlanda.

Topul clienților Tinmar Ind pe segmen­tul furnizării de energie arată astfel: COS Târgoviște, Automobile Dacia, Kronospan, Nepi Invest, Metro Cash&Carry, Doosan IMGB, Lidl, Petrosantander, Arctic și Lukoil.

Potrivit reprezentanților săi, compania Tinmar Ind deținea, pe piața concurențială de energie, la sfârșitul anului 2014, o cotă de piață de 12,57%, fiind urmată de Electrică Furnizare (11,7%) și Alro (6,87%). Familia Oancea are afaceri și în domeniul energiei regenerabile, prin parcurile din județele Gorj, Giurgiu și Dolj. Pe segmentele pe­trol și gaze, Tinmar Ind a vândut, în 2014, peste 132.700 de tone de produse petroliere și a livrat 77 GWh de gaze naturale unui număr de 70 de clienți finali. Pentru acest an, reprezentanții companiei estimează o creștere exponențială a volumului de gaz natural livrat, până la 2.100 GWh, către un număr de circa 200 de clienți finali.

Tinmar Ind este o companie cu capi­tal integral privat, înfiinţată în Bucureşti în anul 2001, având ca obiect principal de activitate comercializarea energiei electri­ce. În primul an de funcționare activitatea principală a fost cea de comercializare a produselor petroliere. În anul 2004, cifra de afaceri, respectiv cantitățile de carburant vândute cresc de patru ori față de primul an de funcționare.

În baza licenței de furnizare de energie electrică obținută, în anul 2007 se semnează primul contract de vânzare energie cu un consumator final.

Din 2008, Tinmar Ind a început extinde­rea afacerii sale de tranzacţionare de ener­gie electrică pe alte pieţe europene. Anul următor, Tinmar devine prima companie ro­mânească înregistrată la European Energy Exchange (EEX). În anul 2012, Tinmar marchează intrarea pe piaţa producătorilor de energie, investind în producţia de energie regenerabilă produsă de panouri solare.

VEZI CARE A FOST AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎNTRE ANII 2012-2014

AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎN 2012

AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎN 2013

AVEREA LUI AUGUSTIN OANCEA ÎN 2014

VEZI MAI MULTE ȘTIRI DESPRE AUGUSTIN OANCEA

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii