FacebookTwitterLinkedIn

Dorinel Umbrărescu și familia, 53 de ani

900 de milioane de lei

Bacău

Infrastructură rutieră, transporturi

Omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, care controlează, alături de soţia sa, companiile Technostrade şi Spedition UMB, a anunțat la jumătatea acestui an că va renunța la afacerile sale în domeniul construcțiilor, un sector puternic afectat de criza economică din 2009. „Ăsta este trendul în România de azi”, a spus Dorinel Umbrărescu atunci.

VEZI AICI PROFILUL LUI DORINEL UMBRĂRESCU

Afacerile Tehnostrade și Spedition UMB au scăzut în ultimul an – Tehnostrade a înregistrat o cifră de afaceri de 293,6 milioane de lei, cu 14% mai mică decât în anul precedent, în timp ce profitul a scăzut cu aproape 30%. Numărul mediu de angajați a fost de 1.009 anul trecut.

Pe de altă parte, Spedition UMB a înregistrat o scădere și mai dramatică – cifra de afaceri s-a înjumătățit în 2014 față de 2013, iar profitul a fost de aproape șase ori mai mic anul trecut față de 2013. Numărul mediu de angajați la Spedition UMB a fost de 21. În ultimii trei ani, potrivit informațiilor apărute în presă, niciuna dintre cele două companii nu a mai participat la licitațiile organizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), cu toate că, până în 2011, au câștigat foarte multe contracte cu statul. Printre contractele realizate de compa­niile lui Dorinel Umbrărescu se numără Autostrada București-Ploiești și tronsonul Timișoara-Lugoj.

Antreprenorul băcăuan s-a reorientat, însă, către un alt domeniu și anume către sectorul bancar. La începutul anului 2013, „Regele asfaltului”, aşa cum a fost adesea numit de presă, a semnat un acord de pre­luare a unui pachet de 93 din acţiunile ATE Bank România, deţinute de grupul elen Piraeus Bank. Fosta ATE Bank România a fost redenumită Banca Română de Credite şi Investiţii, iar Dorinel Umbrărescu a anunţat, la începutul anului 2014, că îşi va creşte investiţia la bancă la 100 de milioane de euro de, printr-o majorare de capital care urma să se adauge investiţiei de circa 10 milioane de euro făcută până acum.

VEZI CARE A FOST AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎNTRE ANII 2012 – 2014: 

AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎN 2012

AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎN 2013

AVEREA LUI DORINEL UMBRĂRESCU ÎN 2014

VEZI AICI MAI MULTE ȘTIRI DESPRE DORINEL UMBRĂRESCU